estiu 2022

La primavera va acabar amb un ambient plenament canicular, amb el rècord absolut de calor per a un mes de maig en els 108 anys de dades de l’Observatori Fabra. No va tenir res a envejar a l’estiu que, climàticament, és l’estació més eixuta i càlida de l’any.

Veurem si enguany les tempestes d’estiu aconsegueixen mitigar la calor. Segons els models estacionals, tots aposten per un estiu de calor més intensa del que tocaria a Catalunya i a bona part d’Europa, però com és en realitat?

Màximes de l’estiu a l’Observatori Fabra

Diàriament pots consultar les dades de temperatura màxima de l’estació automàtica del Meteocat a l’Observatori Fabra i comparar-les amb les que serien usuals per a diferents mesos de l’any d’acord amb les dades climàtiques proporcionades per l’Observatori Fabra per al període de referència 1991-2020.

Mitjana de les màximes del juny: 25,7 ºC

Mitjana de les màximes del juliol: 28,6 ºC

Mitjana de les màximes de l’agost: 28,8 ºC

Mitjana de les màximes del setembre: 24,9 ºC

Mitjana de les màximes de l’octubre: 20,6 ºC

Mínimes de l’estiu a l’Observatori Fabra

De la mateixa manera, pots consultar les dades de temperatura mínima de l’estació automàtica del Meteocat a l’Observatori Fabra i comparar-les amb les que serien usuals per a diferents mesos de l’any d’acord amb les dades climàtiques proporcionades per l’Observatori Fabra per al període de referència 1991-2020.

Mitjana de les mínimes del juny: 16,9 ºC

Mitjana de les mínimes del juliol: 19,5 ºC

Mitjana de les mínimes de l’agost: 19,9 ºC

Mitjana de les mínimes del setembre: 16,8 ºC

Mitjana de les mínimes de l’octubre: 13,7 ºC

Comparteix a: