El pas d’un embossament d’aire fred en altura entre la tarda i el vespre de dissabte va afavorir la presència de precipitacions a diversos indrets del territori. Les tempestes van escombrar Catalunya d’oest a est i en alguns punts van ser fortes i van anar anar acompanyades de fortes ratxes de vent.

Els xàfecs també van afectar alguns punts del prelitoral central però finalment només van deixar quatre gotes a Barcelona.

Protecció civil va activar l’alerta del pla Inuncat per la previsió de pluja intensa

El Servei Meteorològic de Catalunya va activar un avís de situació meteorològica de perill per intensitat de precipitació. Es tractava d’un avís de grau de perill màxim 4 sobre una escala de 6 per la possibilitat que caiguessin més de 20 litres en 30 minuts i, localment, més de 40 litres en 30 minuts.

Sobre la base d’aquests avisos d’intensitat, Protecció Civil de la Generalitat va activar l’alerta del pla Inuncat a bona part del país, amb l’excepció del litoral central i nord.

Barcelona i la costa, més al límit

Els xàfecs van afectar l’àmbit comprès entre el Pirineu i el prelitoral. Al Pla de Lleida van anar acompanyants de calamarsa, pedra i fortes ratxes de vent. Es van recollir fins a 63 litres a Boí (cota 2.500 m) i més de 40 litres a la Pobla de Segur o Puigcerdà.