Lluna Blava
Foto: Albert Vazquez. Superlluna 2019

Diumenge 9 de febrer es va poder veure la lluna plena més gran del que és habitual.

[vc_column][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”0″ images=”587998,587996,587993,587997,587995,587994″ img_size=”full” onclick=””][/vc_column][/vc_row]

Va ser la primera superlluna del 2020 i aquest dilluns, 9 de març, es podrà veure la segona.

Es veurà més gran perquè la distància que separa la Lluna de la Terra serà una mica inferior. Concretament, la Lluna estarà a una distància aproximada de 363.972 km del centre de la Terra.

Què és una superlluna?

Es produeix una superlluna quan coincideix la lluna plena amb el perigeu, és a dir, el moment de l’any en què la Terra i el seu satèl·lit es troben més a prop. En aquest moment es pot veure la lluna més brillant del que és habitual. També un 14 % més gran.

Els núvols deixaran veure la superlluna?

Aquest dilluns, a les 18.39 h, la lluna serà plena.

Si els núvols ho permeten es podrà veure en fase de superlluna, però els vents de xaloc podran dificultar-ne la visió. De fet, no es descarta que a aquella hora els núvols siguin força abundants entre Girona i Barcelona i que, fins i tot, puguin escapar-se alguns ruixats. La lluna no es pondrà fins dimarts a les 7.24 h i durant la propera matinada potser serà més fàcil apreciar-la.

Quan seran les properes superllunes?

Després de la superlluna del 9 de març arribarà la del 8 d’abril. De les tres superllunes la que serà sensiblement més gran serà la del 9 de març, encara que això serà difícil d’apreciar a ull nu.

Per tornar a gaudir de superllunes ens haurem d’esperar a la propera tardor, concretament el 16 d’octubre i el 15 de novembre.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a