L’esperat canvi de temps per continuar acumulant més litres al comptador ha tingut poca repercussió a la ciutat de Barcelona.

A primera hora del matí el cel estava ja molt cobert. Les precipitacions avançaven ben ràpidament des de les comarques del sud i, tal com estava previst, a mig matí han arribat a la ciutat.

Pluges ràpides és sinònim de pocs litres

Ara bé, ha estat un vist i no vist. La negror que amenaçava Barcelona amb prou feines ha deixat algunes dècimes de litre. En destaquen els 1,1 litres per metre quadrat al Carmel o els 2 a l’Observatori Fabra.

Per damunt de tot, destaca el registre que, a tres quarts d’una del migdia, teníem al Rectoret. La tempesta ha estat molt més fructífera cap a la banda del Vallès, fet que ha provocat que aquesta part de la ciutat en quedés més afectada. Al final, el registre ha arribat fins als 7,4 litres.

La temperatura ha davallat

Els més matiners hauran notat molta xafogor a primera hora del matí. La humitat, juntament amb la presència de nuvolositat, no ha permès que baixessin les temperatures aquesta nit.

No obstant, amb l’arribada de la precipitació, el termòmetre ha baixat notablement. A l’Observatori Fabra hem baixat fins als 16 graus, mentre que al pla de la ciutat hem perdut un parell de graus en conjunt. D’aquesta manera, a un quart d’una del migdia és quan hem assolit la mínima del dia a moltes estacions.

En el vídeo que teniu a sota podeu veure dues hores compreses en poc més de 20 segons: els ruixats i les nuvolades donant pas a molt més sol.

Dilluns, una altra oportunitat

Mentre que demà diumenge tindrem un dia d’impàs, amb variabilitat, però sense pluja a Barcelona, dilluns s’espera l’arribada d’una nova tongada de precipitacions, aquest cop més abundants i persistents al llarg del dia.

La calor, a ratlla

Amb tot, sembla que encetarem el juliol amb temperatures per sota del que tocarien per a aquesta època de l’any. Ara per ara, els models meteorològics no indiquen l’arribada de cap gran calorada ni a curt ni a mitjà termini.

La línia negra simbolitza la temperatura prevista pels diferents models i, com es pot observar, se situa fins i tot per sota de la vermella, que es la que fa referència a la mitjana climàtica dels darrers 30 anys.