xoriguer comu riu besòs
Imatge: Xavier Larruy/ Diputació de Barcelona
xoriguer comu riu besòs

El Parc Fluvial del Besòs va registrar al juny indicis de reproducció en 21 espècies d’ocells, una xifra que suposa un rècord des que es fan controls de la població d’aus a l’entorn del riu. És, a més, un bon indicador que s’avança pel bon camí pel que fa a la salut del Besòs.

Rossinyol vist a l’entorn del riu Besòs. Imatge: Xavier Larruy / Diputació de Barcelona

Entre les 21 espècies que han niat i post ous a l’entorn del Besòs, hi ha una parella de puputs que han triat un forat del mur de contenció a l’altura de Sant Adrià de Besòs. També han fet una posta d’ous corriols petits i la parella de xoriguers comuns que el Parc Fluvial del Besòs té localitzada com a habitual al pont del Molinet.

A banda d’aquests, també han identificat oriols a Montcada i Reixac, un passerell comú als voltants de la bassa del rec Comtal i un martinet de nit. En diversos trams del Besòs també s’han vist més d’una vintena d’exemplars de gavines corses, una espècie que es troba en perill d’extinció. S’hi sumen els cinc mascles territorials de rossinyol que s’han sentit al tram dels canyissars.

La importància de la vegetació

El Parc Fluvial del Besòs, que depèn de la Diputació de Barcelona, atribueix aquest avenç a la feina feta els darrers 20 anys per implantar i afavorir vegetació, tant arbustiva com forestal. Es vol continuar treballant en aquesta línia, amb la creació del primer refugi de biodiversitat al Besòs.

Tot i patir alguns accidents els darrers anys, com un vessament químic després d’un incendi a Montornès el 2019, s’han albirat al riu Besòs cada cop més espècies animals, com ara alguna llúdriga o flamenc.

Comparteix a: