El front associat al solc que diumenge ens va creuar va provocar tot un seguit de ruixats i tempestes al nord-est del país que, a més a més, va fer davallar la temperatura en desplaçar la bombolla d’aire càlid que teníem damunt. Com evolucionarà el temps durant la setmana? T’ho expliquem!

Un matí més fresc

Aquest dilluns ens hem llevat amb un ambient més fresc que no pas els de dies enrere. Hem abandonat les nits tòrrides, en què la temperatura no baixava dels 25 graus, i hem passat a un ambient propi per a l’època de l’any.

Fins i tot, a la part alta de la ciutat s’ha baixat dels 20 graus. Un ambient de luxe per estar immersos en plena canícula.

Nou repunt de la temperatura

La imatge que teniu just a dalt ens informa de diverses coses. En primer lloc, la línia de color roig, que indica la temperatura mitjana dins del període climàtic 1991-2020. En segon lloc, el difuminat blau, que indica el grau d’incertesa de la previsió: com més estret, menys incertesa, i viceversa. I en tercer lloc, la línia negra, que indica l’evolució mitjana de la temperatura.

Amb l’arriba d’aquesta massa d’aire més freda, ara mateix estem lleugerament per sota del que seria habitual. Ara bé, amb el pas dels dies la temperatura remuntarà i se situarà per damunt de la mitjana climàtica.

Encara amb certa incertesa, tot fa pensar que tindríem una nova calorada a inicis de la setmana vinent.

L’aixeta es torna a tancar

Les altes pressions tornaran a abraonar-se sobre nosaltres i no permetrà el desenvolupament de nuvolades destacables amb precipitació associada. La península Ibèrica estarà ben neta de núvols i el sol serà el protagonista dels pròxims dies.

L’única novetat seria la presència d’algunes boirines costaneres que podrien endinsar-se alguns quilòmetres terra endins.

Amb força probabilitat, i durant el que queda del mes de juliol, les poques precipitacions que podran arribar a caure al nostre país es localitzaran al Pirineu, cosa habitual durant les tardes d’estiu.