rajada gestant

La rajada gestant que aquest dimecres s’ha localitzat a la zona de banys del Fòrum està buscant un lloc per donar a llum. Això és, si més no, el que creuen els veterinaris del CRAM i l’Institut de Ciències del Mar. És per aquest motiu que s’ha hissat la bandera vermella, per així poder aïllar-la i garantir la seguretat dels banyistes, ja que, tot i que no són animals agressius, les rajades tenen un agulló amb verí amb el qual poden defensar-se si se senten amenaçades.

La restricció del bany es mantindrà com a mínim fins demà a les 10.30 hores del matí, quan els submarinistes tornaran a buscar-la. Si no la detecten, es podrà retornar a l’estat normal de les platges.

El primer de veure-la ha estat un banyista

La rajada l’ha vista primer de tot un banyista. Ha estat a les 10 hores i immediatament ha alertat la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, que té un centre a la zona. Un equip d’experts de l’entitat s’ha submergit per saber de quin animal es tractava, i gràcies als seus vídeos, veterinaris del CRAM i l’ICM han determinat que l’animal es troba en bon estat de salut i que està esperant possibles cries.

Ha estat aleshores, a les 13.30 hores, que s’ha hissat ja la bandera vermella. Una mica més tard submarinistes del FECDAS, la Guàrdia Urbana i els Bombers han tornat a buscar-la i l’han detectat a la zona de les columnes dels banys del Fòrum.

Un animal gens habitual al litoral barceloní

Els experts han confirmat que, tot i que són animals molt freqüents al Mediterrani i, en general, a les aigües de tot el món, no és gens habitual trobar aquest tipus d’animals a les platges del litoral barceloní.

Les rajades poden arribar a tenir fins a 13 cries l’any, i són animals que pareixen les seves cries al mar. Per fer-ho, la rajada busca unes aigües tranquil·les i, segurament és per aquest motiu que s’ha trobat prop de la zona de bany.