que saps meteorologia climatologia
Foto: Enric Navarrete

El Servei Metereològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís aquest dimecres al matí per temps violent. Les tempestes es concentraran sobretot a primera hora, i s’anuncia la possibilitat de pedra d’un diàmetre de dos centímetres, de ratxes de vent de 25 metres per segon i també d’esclafits i possibles tornados.

Protecció Civil també ha emès un primer avís al matí per informar la població que aquest temps violent es pot produir amb més probabilitat al Baix Penedès i el Garraf que ha evolucionat més tard cap a un nou avís que afecta amb més probabilitat les comarques del Vallès Occidental, el Moianès i el Bages, tot i que també s’inclou al risc tota la regió metropolitana, Barcelona inclosa.

Mor una nena de 20 mesos per les ferides d’una pedregada

La previsió de temps violent d’aquest dimecres al matí se suma a l’episodi d’aquest dimarts al vespre a les comarques gironines. Una nena de 20 mesos ha mort a la Bisbal d’Empordà a conseqüència de la intensa pedregada que va caure. La nena va morir per les ferides provocades per una de les pedres de grans dimensions. De fet, es va registrar el diàmetre màxim de pedra caiguda al país des de l’any 2002, amb una pedra de fins a 10 centímetres.