(EFE) La regidora d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha xifrat en 2.000 els arbres que han mort “directament o indirecta” per l’episodi de sequera greu viscut fins a les pluges d’aquest inici d’estiu. En una intervenció en la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge i donant resposta a una petició de TriasxBCN, Bonet ha explicat que dins del pla de recuperació del verd a la ciutat hi ha la previsió de plantar 7.500 arbres a partir de l’octubre, així com reposar bona part de la vegetació d’arbustos, flors i gespa.

“L’equip de Parcs i Jardins treballa en la planificació i recuperació del verd carrer a carrer després de la sequera”, ha afegit Bonet, que ha recordat que s’està utilitzant aigua freàtica per al reg de zones verdes. Sobre aquest tema, la regidora ha apuntat que la concessió atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua per captar aigua freàtica és de 4,4 milions de metres cúbics i no sis, com apuntava TriasxBCN.

Felicitacions a la ciutadania per l’esforç durant la sequera

La regidora ha felicitat la ciutadania per l’esforç, encara que ha dit que ha d’acompanyar-se del treball de l’Administració, i en aquest cas ha reconegut que “encara s’hi pot invertir més”. Bonet ha aprofitat per alertar que no es pot “abaixar la guàrdia”, ja que les conques internes catalanes “estan només al 36 % de capacitat” i es preveu que hi hagi més episodis de sequera “i més sovint”.