Ara fa 46 anys de la Lliga de Cruyff va aconseguir a Gijón. L’any 1974 el Barça va guanyar per 2 a 4 a El Molinón i va aconseguir matemàticament el campionat. Tres gols de Marcial i un de Rexach van servir perquè el club blaugrana tornés a guanyar la Lliga 14 anys després.

En aquell equip jugava el Cholo Sotil, qui ell mateix va explicar que aquell 7 d’abril del 1974, des de sobre la gespa d’El Molinón, va trucar a la seva mare i li va dir la famosa frase: “Mamita campeonamos”.

Sotil també és conegut per ser l’home que va marcar el cinquè gol al Santiago Bernabéu, quan el Barça va aconseguir en aquella Lliga el famós 0 a 5. El jugador, nascut al Perú, va compartir parella atacant amb Cruyff en el triomf d’aquella Lliga.

El Cholo Sotil és també una llegenda al Perú. De fet, l’última Copa Amèrica que ha guanyat el país va sortir de les seves botes. Va ser l’any 1975 amb un gol seu a la final. Sense cap mena de dubte, però, el Cholo Sotil és culer.

Un heroi blaugrana, que sempre recordarà de manera especial el 7 d’abril, el dia que el Barça de Johan Cruyff, el Cholo Sotil, Rexach Asensi o Marcial van guanyar la Lliga 14 anys després.