El gol de Ronald Koeman a Wembley és segurament el gol més important de la història del Barça. Aquell minut 111 va canviar la història del conjunt blaugrana, i aquell gol també.

Endinsem-nos, però, en la història d’aquest segle XXI i fem-nos la gran pregunta. Quin és el gol més important dels últims 20 anys? Si fem un repàs cronològic, el primer gol que ens deixa l’inici de segle, a la temporada 2000-2001, va ser la xilena de Rivaldo. En l’última jornada de Lliga al Camp Nou, el Barça va accedir a jugar a la fase prèvia de la Champions

L’any 2006, a París, el Barça va guanyar 14 anys després la Champions, amb un gol d’un convidat com Juliano Belletti, que va passar a la història del Barça com l’home de la Champions de París. A partir de Belletti va començar un camí de joia blaugrana que encara dura.

Tres anys després, l’Iniestazo. Segurament un dels gols més celebrats en la història del club. El Barça va accedir a la final de la Champions del 2009. Un gol que va permetre aconseguir la Champions, jugar la Supercopa d’Europa i posteriorment el Mundial de Clubs.

Sis mesos després del gol d’Iniesta, Messi va posar la cirereta a la millor temporada de la història del Barça. Els sis títols en un any natural, el conegut “sextet”. La simbologia va ser capritxosa, i l’argentí, el referent d’una generació victoriosa, va fer el gol amb l’escut

Quin és el gol més important del segle XXI? Rivaldo, Belletti, Iniesta o Messi? Una dolça tria, que rememora moments de joia blaugrana en aquests 20 anys del segle XXI.