Aritz Aduriz es retira i deixa el futbol, de fet, podríem afirmar que ha sigut el futbol qui l’ha deixat a ell. Després d’una temporada complicada arrossegant una lesió al maluc, arriba el moment d’operar-se. Aduritz diu adeu i, per tant, també s’acomiada de la somiada Copa del Rei, on a la final espera la Reial Societat. Als seus 39 anys, s’acaba un davanter llegenda a l’Athletic.

Aduriz és un exemple que l’edat i el futbol a vegades no corren en la mateixa direcció. El davanter va brillar una vegada superats els seus 30 anys fins arribar a convertir-se en el sisè golejador de la història dels lleons. Ara però, la lesió li impedia seguir i el club sempre ha respectat la decisió final del jugador.

Aduritz s’acomiada com a màxim golejador de la història del segle XXI, i s’uneix a mites com Zarra, Bata o Dani. Abans de vestir la rojiblanca, Aduritz havia vestit les samarretes del Burgos, Mallorca i València, abans de tornar finalment a casa. Bé, sent curosos, Aduritz és un donostiarra que ha triunfat a Bilbao.

Aduriz diu adeu al futbol amb un títol, la Supercopa d’Espanya aconseguida l’any 2015 contra el Barça. Tot i això, el trofeu més gran d’Aduriz és el reconeixement unànime per a un futbolista que ha deixat petjada pròpia.