Luis Figo, Pellegrino o Rivaldo podrien definir la temporada 2000-2001. Pellegrino va ser qui va fallar el penal del València a la final de la Champions, Figo va jugar la seva primera temporada amb el Madrid i Rivaldo i la seva xilena van regalar una nit màgica de glòria al Camp Nou.

A Europa el València va arribar a la final per segon any consecutiu, i la va perdre. L’empat a 1 al final del partit va conduir el partit als 11 metres, on finalment el Bayern es va acabar imposant.

El Barça va viure una etapa de transició. Després de l’adeu de Núñez i Van Gaal l’estiu anterior, Serra Ferrer es va posar al capdavant de l’equip fins que, set jornades abans d’acabar, Charly Rexach va assumir-ne la banqueta.

Una temporada marcada pel fitxatge de Figo per al Madrid, qui va marxar en un estiu convuls i marcat per la traïció que van sentir els aficionats culers.

El portuguès va venir al Camp Nou el mes d’octubre, on va decidir no llançar els córners ni els fora de banda. El Barça va guanyar 2 a 0, i la xiulada al portuguès encara es recorda.

El Barça va acabar classificant-se per a la Champions en un últim partit agònic al Camp Nou, on la xilena de Rivaldo des de fora l’àrea li va donar al conjunt blaugrana la plaça europea.