Mentre ‘Napalm al cor’, la seva primera novel·la, segueix traduint-se a idiomes o adaptant-se al teatre i al cinema, Pol Guasch, un dels noms imprescindibles de la literatura catalana actual, ja té llibre nou. ‘Ofert a les mans, el paradís crema’ és el segon exercici novel·lístic del jove autor, que novament ens situa en un espai-temps inconcret —hi ha qui diria distòpic—, aquesta vegada per parlar-nos de l’amistat. Per posar-la al centre, per vindicar-la com a tria i no com alternativa. En Líton i la Rita, protagonistes de la novel·la, semblen aferrar-se a l’amistat per fugir d’una realitat quasi apocalíptica. I enmig d’inundacions, incendis i sèquies, ens preguntem: quina música ballen aquests dos amics per evadir-se i suar? La resposta, és clar, només la té en Pol.

De projectar futurs també en parlem amb Iria Hybris, militant transfeminista i pensadora comunista queer que també ve amb llibre recent sortit del forn. ‘Mutantes y divinas: elementos de crítica transgénero’ és una invitació per a tota persona que somiï amb un món sense opressió. I amb l’Ira de visita, decidim somniar i pensar com arribar a aquest demà tan necessari.

La banda La Tour de Carol venen a presentar-nos en directe el seu darrer senzill, ‘Sense voler’, i el creador de contingut Hugo Pérez ens visita per analitzar la pel·lícula de Jennifer Lopez i teoritzar sobre el proper festival d’Eurovisió. I no només això, posem a prova els seus coneixements amb un nou joc que hem titulat ‘POP al revés’!

La màquina del temps ens porta, d’una banda, una selecció de “nenes prodigi”, de JoJo a Marisol, i, de l’altra, ens recorda què passava per a aquestes dates el 1996, el 1998, el 2009 i el 2019. I el repàs de l’actualitat inclou gales de premis, la final d’OT o el nou senzill de Dua Lipa.

No podem endevinar el futur, però per estar al dia de la cultura pop i les tendències només hi ha una solució: entra a l”Habitació 910′ de betevé!

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció: