Entre aquesta imatge de la nova plaça de Sanllehy d'aquesta setmana i aquesta de l'inici de les obres per fer-hi una estació de la Línia 9 del metro hi ha sis anys de diferència. Els treballs n'havien de durar menys de dos. De moment, s'ha inaugurat la urbanització provisional de l'espai i no hi ha ni rastre de l'estació. L'aturada de la construcció de la línia per manca de pressupost ha deixat sense metro als veïns i amb la sensació d'haver patit unes obres per res durant aquests anys. ANNA VIVES, representant veïnal "Perduts perquè que arribés aquí el metro era un gran avançament per a aquest barri perquè sempre hem estat molt abandonats, les comunicacions aquí a dalt no estan del tot solucionades." Pràcticament dos milions d'euros d'inversió per construir una plaça provisional amb una àrea de jocs infantils envoltada d'un espai enjardinat i una zona d'estada. També s'ha millorat la mobilitat amb el restabliment del doble sentit de circulació al carrer de Ramiro de Maeztu. El 2012 es van iniciar les manifestacions per recuperar la plaça. Amb les obres aturades, la por que el pou de l'estació caigués i provoqués un esvoranc quan s'omplia d'aigua per les pluges i les dificultats en el trànsit que passava per la zona per anar al Parc Güell, van mobilitzar els veïns. "D'un dia a l'altre van para de treballar i vam estar uns mesos sense veure ningú i això va crispar bastant la gent del barri, sobretot els de l'entorn de la plaça, que ja ens vam veure abandonats." Els comerciants expliquen que gairebé totes les botigues de la plaça han tancat i que les que segueixen han hagut d'acomiadar personal com a conseqüència de l'envergadura d'uns treballs que, asseguren, aïllaven l'espai. PEPI NUÑEZ, Sanllehy Comerç "La plaça donarà una mica de vida, que és el que esperem. Aquells murs eren lamentables. Ara tenim una plaça i esperarem amb paciència el metro." Ara que ha recuperat la plaça, però, el barri vol la parada de metro. Segons la Generalitat, responsable de l'obra, la urbanització provisional s'ha fet de manera que la intervenció en l'espai per construir-hi l'estació serà mínima.

L’any 2009 van començar les obres d’una estació de la Línia 9 del metro a la plaça de Sanllehy que mai no s’ha construït. Sis anys després el barri recupera l’espai sense la parada de metro, que havia de servir per comunicar Can Baró amb la resta de la ciutat. Les obres, aturades per manca de finançament, han esgotat veïns i comerciants que continuen reclamant millores en el transport públic de la zona. Molts comerços han hagut de tancar i la majoria han reduït personal durant els sis anys que han durat els treballs. La representant veïnal, Anna Vives, explica que “l’arribada del metro era un gran avenç per aquest barri” perquè sempre “ens hem sentit abandonats”.

La Generalitat, responsable del projecte, assegura que la urbanització provisional s’ha fet de manera que en cas que es finalitzin les obres del metro la intervenció serà mínima.