La Juana i el Paco es miren les noves bigues que aguanten el sostre del pis. En aquest edifici del carrer de Còrsega han hagut de fer obres estructurals per reforçar els sostres. Les bigues dels habitatges són ceràmiques i amb la humitat s'han degradat. A tocar d'aquests pisos hi ha l'antic edifici Henkel, que s'ha de convertir en un hotel de 182 habitacions. PACO GONZÁLEZ, veí del carrer de Còrsega, 476 - 478 "Nos tememos que el derribo y la construcción de este macro edificio que quieren hacer pues nos afecte a nosotros en cuanto a lo que es la estructura, que se agrave todavía más la patología que tenemos, similar a la aluminosis." Els quatre blocs adjacents al futur hotel demanen més informació sobre l'obra. Volen que el seu arquitecte revisi el projecte i valori si pot afectar els edificis. A més, reclamen garanties perquè la constructora es faci càrrec de tots els problemes que puguin sorgir arran de les obres. També creuen que no s'ha informat sobre el canvi que pot suposar aquest hotel per al barri. PACO GONZÁLEZ, veí del carrer de Còrsega, 476 - 478 "Una manzana en la que a lo mejor somos como mucho 200 personas, de golpe y porrazo nos podemos encontrar con 1.000 y pico personas con un cambio de usos, además que no solamente van a ser viviendas, sino la movilidad que genera un hotel, los problemas de aparcamiento, los problemas, en fin, de seguridad." Aquesta setmana els veïns dels quatre blocs que toquen a l'antic edifici Henkel han tingut una reunió a Habitat Urbà. L'Ajuntament s'ha compromès a demanar al grup promotor que faci un aixecament notarial sobre els edificis adjacents abans de començar l'obra d'enderroc i edificació.

Dels cinc nous hotels que tindrà Gràcia, un s’ubicarà al Camp d’en Grassot. Aquest establiment, que tindrà 182 habitacions, serà el primer hotel que s’obre en aquest barri. Tot i això, a pocs carrers hi ha la Sagrada Família i d’altres establiments turístics. Els veïns creuen que aquesta nova construcció pot canviar la vida del barri. Aquest, però, no és l’únic temor del veïnat. Els veïns que viuen als blocs adjacents a l’hotel que s’ubicarà a l’antic edifici Henkel, pensen que les obres de construcció poden afectar les estructures, ja debilitades, dels pisos.

Al bloc del carrer de Còrsega, 476-478, s’estan fent obres per reforçar les estructures, i en el bloc del carrer de Sicília ja es van haver de reparar esquerdes. Per això, els veïns demanen informació sobre el projecte, la validació per part d’un arquitecte que no els afectarà els habitatges i la garantia que si l’obra fes algun dany, se’n faria càrrec la constructora. De moment, l’Ajuntament s’ha compromès a demanar al grup promotor que faci un aixecament notarial sobre els edificis adjacents abans de començar l’obra d’enderroc i edificació.