El Joan Ribas és veí de Vallvidrera i treballa com a conserge en una finca al costat del Mercat de Galvany. Una feina que li ha permès trobar una nova afició. JOAN RIBAS, autor de ‘¿Dónde esta el conserje?’ “A mi m'agrada pintar però per qüestió d'espai no podia muntar cavallets i històries i vaig començar a escriure.” Fent servir aquest ordinador petit, perquè li càpiga sota el taulell, ha escrit el seu primer llibre, una novel·la juvenil que ha titulat: ‘¿Dónde esta el conserje?’ JOAN RIBAS, autor de ‘¿Dónde esta el conserje?’ “Tot comença, la història, arran d'un paquet que es deixa una persona en un bar.” Dos adolescents, el Marc i el Jaume, troben aquest paquet, que conté un aparell capaç de canviar el destí de la gent. L'autor ha ambientat el relat en un poble fictici que ha anomenat Vallpiedra del Monte, inspirat en indrets de Vallvidrera, com la plaça del barri o l'Escola Nabí. FRAGMENT CAMINADA AMB JOAN RIBAS “Aquest és el camí que agafen els nois, els protagonistes del llibre per anar sempre del bar a l'escola.” El Joan Ribas, que també ha treballat d'il·lustrador, ha fet dibuixos dels personatges per incloure'ls a l'últim capítol. El llibre li ha servit per reflexionar sobre l'honestedat i complir un objectiu. JOAN RIBAS, autor de ‘¿Dónde esta el conserje?’ “Jo em volia demostrar que en aquesta etapa de la vida, que ja és una mica crítica per trobar feina i aquestes coses, encara es poden començar coses. Ara estic acabant el segon, tinc 60 anys i suposo que als 8 o 10 arribaré, de llibres.”

Joan Ribas, veí de Vallvidrera, treballa com a conserge al barri de Sant Gervasi – Galvany, en un edifici situat al costat del mercat, i amb la feina ha trobat una nova afició. Ribas ha escrit una novel·la en les estones mortes, ja que, tot i que li agrada més pintar, per manca d’espai s’ha iniciat en l’escriptura.

Amb un petit ordinador que cap sota el taulell va començar un relat que s’ha convertit en el seu primer llibre, una novel·la juvenil titulada ‘¿Dónde esta el conserje?’. La història està protagonitzada per dos adolescents que es troben un aparell capaç de canviar el destí de la gent. A més, el conserge de l’escola on estudien es víctima d’un fet colpidor, i es converteix involuntàriament en un dels actors principals de la novel·la. El fet que un conserge tingui un paper destacat en la història, segons Ribas, “és una casualitat”.

El relat està ambientat en un poble fictici anomenat Vallpiedra del Monte. Ribas reconeix que Vallvidrera l’ha inspirat, ja que ha tingut en compte la gent del barri, però també els noms, la plaça, l’Escola Nabí i el pantà. Després de treballar com a il·lustrador, de dissenyador gràfic i en agències de publicitat, Ribas també ha inclòs les il·lustracions dels personatges a l’últim capítol.

Amb aquest llibre ha volgut reflexionar sobre l’honestedat i complir un objectiu personal, ja que, diu, “volia demostrar-me que en aquesta etapa de la vida, que ja és una mica crítica per trobar feina i altres qüestions, encara es poden començar coses”. De fet, Joan Ribas, amb 60 anys, ja té gairebé a punt la segona novel·la i, confessa, entre riures que segurament n’escriurà vuit o nou.