Els veïns de Vallbona utilitzen aquest camí entre el rec Comtal i les vies de tren cada dia per anar a les botigues i serveis de Montcada. Però asseguren que cada cop és més complicat passar-hi, sobretot a causa de la crescuda del cabal del rec. MARIA ROSA ESTAIRE, Associació de Dones Actives de Vallbona "Las personas mayores con silla de ruedas no pueden pasar porque el río se está comiendo el camino. Un invierno más y nos quedamos sin camino. Y claro, las personas tienen que ir a comprar, porque aquí en el barrio no hay tiendas. Y claro, sólo por las mañanas, porque aquí en invierno a las cinco de la tarde ya es de noche, y cuando tienen que venir con los niños del cole, con linternas." També reclamen més neteja i la restitució de les tanques de seguretat d'Adif. Pels veïns és essencial que la reconstrucció del camí i l'adequació del rec es basi en quatre punts. ANTONIO ALCÁNTARA, AV Montcada Can Sant Joan "Respetarlo como paraje natural, también como patrimonio histórico, es el rec Comtal, se ha de poder informar qué es, y estamos orgullosos de tenerlo aquí. El hecho de dignificar el espacio a nivel vecinal, como zona de paso, zona de uso de vecinos, que se pueda utilizar. Y un cuarto punto que presentamos es el tema de la participación ciudadana, como vecinos queremos decidir cómo se va a hacer la intervención, qué espacio va a ser, en qué manera." L'Ajuntament assegura que ha elaborat un pla per adequar el rec Comtal i que properament informarà els veïns del projecte. L'objectiu municipal és arranjar la zona abans que acabi el mandat.

Vallbona presumeix de tenir l’únic tram visible del rec Comtal, la sèquia del segle X que abastia d’aigua Barcelona fins a principis del segle XX. Però en el tram que flueix entre Montcada i Vallbona la crescuda del riu ha afectat un camí molt important per als veïns. És el que empren per anar a Montcada a les botigues o escoles, ja que al petit barri de Vallbona pràcticament no hi ha comerç ni serveis.

El camí cada cop és més estret, i a això s’hi sumen altres problemes, com ara la manca d’enllumenat, la brutícia o el robatori de les tanques que protegeixen les vies del tren. Per això veïns de Vallbona i Montcada treballen plegats des de fa un any per reclamar un pla de millora d’aquest tram del rec Comtal.

L’Ajuntament de Montcada va efectuar petites intervencions que n’han millorat alguns aspectes. L’Ajuntament de Barcelona presentarà properament als veïns el seu projecte, que té previst dur a terme abans que acabi el mandat.