A principis de 2014 aquest mur del carrer de Wellington desapareixerà i s'hi obrirà un passatge que connectarà aquesta zona amb la resta del Parc de la Ciutadella. El nou vial serà de 200 metres i portarà el nom de Jordi Sabater i Pi, l'explorador que va portar el goril·la albí a la ciutat. La imatge del Floquet estarà present al llarg de tota la tanca que separarà el passeig del Zoo. Serà un passatge que dividirà el zoològic en dues parts i permetrà als vianants travessar el barri de la Vila Olímpica fins al cor de la Ciutadella, davant del Parlament de Catalunya. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Que no sigui una barrera entre la zona olímpica, la zona d'universitats i la Pompeu i el barri de la Ribera." Els visitants del Zoo podran anar d'una banda a l'altra a través d'una passarel·la elevada que el permetrà tenir unes vistes privilegiades de les instal·lacions. Hi haurà zones que també es modernitzaran: es farà un nou espai per als lleons i les girafes, i s'ampliarà el dels organgutans i el dels elefants. El tema pendent serà el nou delfinari, que ja s'ha avançat que serà un espai proper al Zoo i per construir-lo es buscarà capital privat.

El vial, que tindrà 200 metres de recorregut, anirà des del carrer de Wellington fins a la plaça de Joan Fiveller, al davant del Parlament de Catalunya, creuant el Parc de la Ciutadella. En l’actualitat el Zoo impedeix que els vianants puguin anar des de la Vila Olímpica i fins la Ribera i el Born per dins del Parc de la Ciutadella, i el nou passatge vol canviar aquesta situació. Com que estarà dins del parc, obrirà en el mateix horari que la Ciutadella.

Aquest nou carrer modificarà l’estructura del Zoo, que quedarà dividit en dues parts. Els visitants del zoològic podran anar d’una banda a l’altra mitjançant una passarel·la elevada que connectarà les dues parts. El cost de la infraestructura serà de 5,1 milions d’euros. Es començarà a construir a principis de 2014 i les obres s’allargaran un any.

Obres al Zoo

Per modernitzar el Zoo i actualitzar-ne les instal·lacions, entre el 2014 i el 2015 també es farà una sèrie d’intervencions als espais on viuen els animals. Els elefants tornaran a veure ampliat l’espai on viuen, les girafes i els lleons estrenaran instal·lacions, i s’ampliarà la zona dels orangutans.

Protestes dels treballadors

Un grup de treballadors del Zoo han esperat l’alcalde Xavier Trias abans de la presentació de la nova infraestructura per mostrar el desacord amb la gestió del zoològic. Han demanat més transparència a la direcció i una reducció dels sous dels directius. Segons el comitè d’empresa, les inversions actuals no es fan amb visió de futur.

Per la seva banda, l’alcalde ha volgut deixar clar que en cap cas no vol privatitzar el Zoo, i ni de bon tros endur-se’l fora del centre de la ciutat.