Aquest trasllat dóna el tret de sortida al reordenament de set equipaments sanitaris del districte de Ciutat Vella. La intenció és millorar-los i fer-los més accessibles al veïnat. El projecte, que es dividirà en dues fases, té un pressupost previst de 2.350.000 euros.

Durant tres mesos, s’habilitaran les dues primeres plantes del nou CUAP Peracamps, reubicat al carrer de Sant Oleguer, 17. En aquests locals hi havia la seu de la cooperativa d’habitatge social de la UGT, Qualitat Habitatge Social, a més d’altres serveis del sindicat, ara traslladats a la seu central de la UGT a la rambla del Raval.

En aquest espai també s’hi integraran la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual, la Unitat de Malalties Tropicals i Importades i la Unitat de Tuberculosi. Tots aquests canvis permeten alliberar l’espai de l’avinguda de les Drassanes, 13 – 15, on es reubicarà el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de Baluard, un equipament que els veïns fa anys que demanen que es tanqui.

A banda del CAS Baluard, a Drassanes també s’hi ubicaran els serveis de Salut Mental, que, actualment, es troben al carrer del Rec Comtal i a la Via Laietana. Aquestes reformes, però, s’inclouran en la segona fase del projecte que, de moment, no té data concreta ni pressupost assignat.

Tot plegat permetrà que el districte de Ciutat Vella guanyi 1.500 metres quadrats en equipaments sanitaris, una reordenació que ja estava prevista fa més d’un any per l’anterior govern.