PEPITA JUAN, Escola de Salut per a la Gent Gran "Fer el que he fet avui amb 83 anys… Déu n'hi do, no? És el pitjor, és el que menys em pensava que faria perquè jo d'equilibri no en tinc gens." La Pepita és una de les alumnes de l'Escola de Salut per a la Gent Gran. Aquest equipament, que es va obrir el mes de febrer, acaba d'organitzar la primera sortida amb usuaris. Per fer-ho, han triat l'Ateneu Popular 9 Barris, que ja fa més sis anys que ofereix sessions com aquesta adreçades a la gent gran. JOAN LÓPEZ, "JUANILLO", formador de circ "La paraula 'no puc' no existeix al circ. Entre tots s'automotiven, això és el que té el circ també. Millorar l'autoestima de cadascú i dir 'sóc capaç de fer'. I ells pensàvem 'què venim a fer al circ? Què és el que podem fer?' i al final han passat tots pel cable, no?" Sessions com aquesta motiven a la gent gran a sortir al carrer i conèixer els equipaments propers. MONTSE PETIT, infermera d'equip de Salut Comunitària de Nou Barris "Pot semblar diferent però també estem fent coses per millorar la salut. Per mantenir des de l'activitat física, un altre cop el tema relacional. Ja heu vist la Pepita que està superencantada i li feia molta por venir perquè té molt mal d'esquena, hem caminat un tros i ella pel camí em deia: 'això és el que a mi em convé, caminar, però no puc sortir sola'." Ara, els participants faran balanç de l'experiència. Seran els mateixos usuaris qui decidiran si el curs vinent l'Escola de Salut per a la Gent Gran torna a l'Ateneu Popular.

L’Espai Social de Salut Comunitària de la Guineueta va començar aquest febrer l’activitat amb l’entrada en funcionament de l’Escola de Salut per a la Gent Gran. L’escola és un espai d’aprenentatge dinàmic i participatiu centrat en temes especialment interessants per a la gent gran i orientats a un envelliment actiu i saludable. Fins ara, els alumnes han participat en diverses sessions que els han informat sobre l’alimentació, la prevenció de la grip i altres temes. Però, a  banda de les sessions a l’aula, l’escola ha preparat també una sortida a l’Ateneu Popular 9 Barris, un equipament molt arrelat a la vida social del districte.

A l’ateneu, els més grans han participat en un taller de circ que ha reforçat alguns aspectes com ara l’autoestima, l’estat d’ànim i la socialització. Precisament, aquests són alguns dels objectius fonamentals de l’Espai Social de Salut, perquè per tenir una vida saludable també cal mantenir l’activitat física i social, aprofitant els diversos equipaments que hi ha a Nou Barris.

L’Escola de Salut per a la Gent Gran està impulsada per la Delegació de Salut del consistori i el districte de Nou Barris, juntament amb les entitats veïnals del barri. L’escola està situada al passeig de Valldaura, als baixos del CAP Guineueta.