Des de La Cruïlla sospiten que els Mossos d’Esquadra han accedit a domicilis particulars propers a la seva seu per instal·lar-hi una càmera de vídeo per enregistrar els moviments de les persones que acudien al local. Segons la seva versió, els veïns han accedit a deixar gravar els agents perquè els han fet creure que es tractava d’investigació per una amenaça feixista dirigida contra l’entitat independentista, un fet que no havia estat denunciat amb anterioritat pels membres del casal.

Els denunciants consideren que la Divisió d’Informació dels Mossos d’Esquadra hauria pogut incórrer en un delicte de captació antijurídica d’imatges realitzada per un funcionari públic. Han explicat que no és el primer cop que es troben amb un fet similar, que ocupants d’espais com Can Vies o la Kasa de la Muntanya ja podrien haver patit. Segons David Aranda, de l’entitat Alerta Solidària, es podria tractar d’una “violació dels drets fonamentals, tant individuals com col·lectius i de control polític de la dissidència”.

La CUP-AE demanarà explicacions al Parlament

En la presentació de la querella hi han participat l’advocat i membre de La Cruïlla, Xavier Monge, i el diputat i portaveu de la CUP-AE, David Fernàndez. Ha anunciat que aquest dimecres ha presentat una bateria de preguntes al Departament d’Interior sobre el presumpte seguiment al casal i ha explicat que la seva formació demanarà explicacions polítiques al Parlament sobre els fets.

Per Fernàndez, els presumpte seguiment als membres de La Cruïlla s’emmarca en una ofensiva de control ideològic i social dels ciutadans engegada per Interior: “Si Obama espia Merkel, què no farà la policia amb els ciutadans normals?”, s’ha preguntat.