Els veïns del Poblenou han organitzat aquest diumenge una festa reivindicativa per evitar la construcció d’un monestir al solar de l’actual parròquia de Sant Bernat Calbó, pendent d’enderrocar. Dissabte s’hi va celebrar la darrera missa i l’Arquebisbat ha concedit l’espai a la Comunitat de l’Anyell. Els veïns han recollit signatures perquè volen recuperar l’espai per al barri i que s’hi faci una gran plaça.

Davant del mal estat de l’estructura de l’edifici, l’Arquebisbat de Barcelona va decidir l’any passat enderrocar l’església de Sant Bernat Calbó, construïda als anys 50. Rehabilitar-la hauria costat més que edificar-hi de nou. Un cop enderrocada, la idea és cedir el solar a la congregació francesa de l’Anyell, que està interessada a fer-hi un monestir.

Però els veïns de la zona, junt amb els comerciants i l’AMPA de l’Escola La Mar Bella que hi ha just al costat, volen que l’enderroc de l’església serveixi per ampliar la plaça de Sant Bernat Calbó. Fa mesos que, a través de la plataforma Salvem la Repla, recullen signatures per reivindicar aquest espai com a públic i demanar que el monestir, si s’ha de fer, vagi a un altre lloc del Poblenou.