L'Eduard Esteve i el Miquel Trenchs viuen davant del local Al teu Aire. Les sales d'aquest establiment es lloguen per a festes i quan són de nit comencen els problemes. INSERT VÍDEO Rètol: Imatges cedides per Miquel Trenchs EDUARD ESTEVE, veí “Després de les deu de la nit, la gent surt a fumar aquí. I qui diu a les deu, diu a les dues o a les tres de la matinada. Fan un xivarri impressionant, un incivisme total. La meva dona està amb pastilles per poder dormir.” El local Al teu Aire va obrir fa tres anys i en fa dos que els veïns demanen una solució. Asseguren que en alguns casos els clients del local continuen la festa en aquest banc, que queda just sota les seves finestres. MIQUEL TRENCHS, veí “Hem fet ja cinc denúncies, em sembla. Estem recollint signatures dels veïns i en tenim ja 200 de recollides. I quan ja ho tinguem tot fet, anirem al Síndic de Greuges.” Els veïns han traslladat les seves queixes a l'Ajuntament, que ha començat una mediació amb els propietaris de la franquícia que, de moment, han optat per augmentar la vigilància. SUSANNA, franquiciada d’Al teu Aire “Entenem que el problema ve quan la gent surt fora a la nit i es parla. En aquest sentit, nosaltres hem reforçat la vigilància i hem posat una persona a les nits perquè acompanyi la gent a fora per tal que decideixin on van després dins del mateix local.” Els veïns, però, consideren que no n'hi ha prou i preferirien que es limités l'horari d'obertura del local. En aquest sentit el districte assegura que se seguirà la normativa de ciutat.

El local està obert des de fa tres anys però en fa dos que els veïns demanen una solució, ja que -diuen- han augmentat les festes a les nits, sobretot, durant el cap de setmana. Segons els veïns, els usuaris del local -sobretot els més joves- es paren a parlar a la porta del local i en alguns casos fins i tot en un banc de carrer que tenen just sota les seves finestres. Segons Eduard Esteve, un dels veïns de l’establiment, “fan un xivarri impressionant, un incivisme total, la meva dona està prenent pastilles per dormir.”

Després de les queixes reiterades a l’Ajuntament, el districte de les Corts ha obert un espai de mediació entre els veïns i els propietaris. De moment, Al teu Aire ha augmentat la vigilància a la porta, per tal d’evitar-hi les concentracions a altes hores de la matinada, ja que el local està obert fins a les dues i,en alguns casos, fins a les tres. Segons la Susanna, una de les propietàries de la franquícia, s’està fent feina per tal que els usuaris siguin conscients que quan surten fora han de ser respectuosos perquè hi ha veïns.

Al teu Aire és una cadena de lloguer de sales de festes. En tenen una quarantena a tot Catalunya. Lloguen sales per a festes de tot tipus des d’infantils a festes per a adults. En el cas del local de Maria Barrientos, tenen tres sales i una capacitat per a 150 persones.