La Plataforma de Suport a Can Vies i els mateixos responsables del centre okupat asseguren que el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, s’ha compromès a aturar el desallotjament de Can Vies. Segons la plataforma, els serveis jurídics de l’Ajuntament estan treballant per fer efectiva aquest dilluns la suspensió de l’execució de la sentència davant dels jutjats. La sentència establia que el desallotjament s’hauria de produir a partir de l’1 d’abril, és a dir, dimarts vinent.

De moment, el consistori no confirma ni desmenteix la notícia, però fonts municipals asseguren que hi ha marge per al diàleg abans de l’execució i que hi ha predisposició de totes les parts implicades a trobar una solució satisfactòria. Molt probablement, els detalls de l’acord es donaran a conèixer aquest dilluns.

Una llarga història amb final feliç

Can Vies està okupat des de fa 17 anys, durant els quals diversos col·lectius de Sants l’han convertit en un centre social autogestionat. Des de fa set anys, Transports Metropolitans de Barcelona reclama als tribunals la recuperació de la propietat de l’immoble, mentre la mobilització veïnal ha anat creixent perquè es mantingui com a centre social. La batalla legal va acabar al febrer, moment en què el Suprem va dictar una sentència ferma que reconeixia la propietat de TMB i atorgava a l’empresa pública de transports el dret a exigir-ne el desallotjament.

Tanmateix, des de fa mesos, el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, intenta posar altres solucions sobre la taula, com ara la marxa voluntària de les entitats a uns altres espais municipals, que en tot cas els veïns tampoc no havien acceptat.