La remodelació de Canyelles avança i, al mateix ritme que desapareix la carbonatació, apareixen els nous colors dels edificis. Tons càlids combinats amb grisos que no deixen ningú indiferent. FRANCISCO GOYO, veí “Això sembla més bé un parc infantil per jugar, tant de color, tant de color, crec que es poden arranjar les coses sense tanta ximpleria.” MERCEDES ZORRILLA, veïna “Home, el gris sí, però el groc, per al meu gust, és molt llampant. Surts al balcó, que jo visc davant en un sisè i és una bufetada. Però per la resta, bé, millor que abans.” LEONOR FERNÁNDEZ, VEÏNA “M’encanten, a més donen elegància al barri, a mi m’encanten, de veritat, moltíssim.” PEDRO RICO, veí “Els blocs… sí que estan quedant llampants, sí. Si un es perd, només cal dir que ve als blocs grocs i ja no es perd.” El codi de colors de les façanes es basa en un projecte cromàtic acordat per les administracions i l’Associació de Veïns de Canyelles l’any 2009. Ara per ara s’estan rehabilitant i pintant una vintena de blocs i en queden pendents uns 40.

Els veïns de Canyelles van descobrint els nous colors de la rehabilitació del barri a mesura que avancen les obres. Els blocs, de cinc tipologies, estan afectats per carbonatació i els treballs de millora, a més d’arranjar-los i d’aïllar-los tèrmicament, continuen un projecte cromàtic que barreja colors llampants i grisos.

Una tercera part dels edificis de Canyelles estan canviant de color amb les obres de rehabilitació de la carbonatació, una malaltia estructural que afecta el formigó i que provoca despreniments. El Patronat Municipal de l’Habitatge va aprovar el 2009 un projecte per rehabilitar els 65 blocs afectats, amb una inversió d’uns 30 milions d’euros. Aquest projecte inclou un pla director tècnic i cromàtic que defineix la gamma de colors i textures que es poden aplicar a les diferents tipologies d’edificis pendents de remodelar. Aquests colors es comencen ja a veure i inclouen vermells, taronges i grocs vistosos combinats amb diferents tons de gris. El projecte cromàtic va ser acordat en concurs per l’Associació de Veïns de Canyelles i l’administració, i la idea és integrar el barri amb la serra de Collserola, amb colors alegres. El resultat sobre uns blocs d’entre 7 i 14 plantes impacta i divideix opinions entre els veïns.

El cost total d’aquestes obres l’assumeixen la Generalitat de Catalunya (60 %), l’Ajuntament de Barcelona a través del Patronat (25 %) i cada un dels propietaris dels habitatges de les finques on s’hagin de fer reparacions (15 %).