El cor del temple del Tibidabo està ocupat per centenars de pessebres de tot tipus. La major part van ser una donació del sacerdot i arqueòleg Francesc Camprubí i Alemany. ANTONI PARDO, vicari del temple del Tibidabo “Ell, molt aficionat, feia autèntiques miniatures. Qualsevol pedra amb un seguit de decoracions molt populars i senzilles era capaç de fer tot l'ambient de pessebre i de personatges extraordinari.” En aquest museu també s'hi pot veure com interpreten el naixement de Jesús les diferents cultures del món, des del colorit de Llatinoamèrica a les figures de fusta de països africans. ANTONI PARDO, vicari del temple del Tibidabo “De Sud-amèrica, també d'Espanya, o pessebres amb terracota, o pessebres africans fets amb aquestes matèries nobles, amb ivori sobretot.” El museu només s'obre per a visites concertades i, per tant, l'accés està molt restringit. Per això el temple ha decidit canviar-ne la ubicació per fer-ho més accessible. ANTONI PARDO, vicari del temple del Tibidabo “Que pogués estar no només durant aquest temps de Nadal, sinó al llarg de tot l'any obert per tot aquell que vulgui visitar-lo i vulgui contemplar una mica aquesta història pessebrista.” Adequar un nou espai per al museu i traslladar-hi totes les peces portarà temps però, de moment, n'han exposat unes quantes a la cripta visibles per a tots els visitants del temple.

El museu dels pessebres del temple del Sagrat Cor del Tibidabo normalment està tancat i només l’obren per a visites concertades. Els responsables, però, han decidit traslladar-lo a una altra sala més accessible als visitants. El trasllat no serà ràpid perquè, primer, han d’adequar el nou espai i, a més, aprofitaran per catalogar totes les peces. Esperen, però, tenir-ho enllestit per al Nadal de 2016.

La majoria de les peces pertanyien a la col·lecció del sacerdot Francesc Camprubí i Alemany, que poc abans de morir va decidir donar-les al temple. Mossèn Camprubí, a més de col·leccionar-ne, també en construïa. La majoria són representacions en miniatura de tot un pessebre. “No es tracta d’art major, el que tenim aquí és un art popular, senzill, però de molta força interpretativa”, explica Antoni Pardo, vicari del temple. De moment, mentre no puguin obrir el museu en un altre espai i durant aquestes dates de Nadal, el temple exposa una petita part de la col·lecció a la cripta. També s’hi poden veure pessebres procedents de diversos llocs del món com Mèxic o la Xina i que mostren com les diferents cultures interpreten el naixement de Jesús.