La plataforma de veïns es queixa que l’augment d’hotels fa que creixi massa el turisme i això afecta l’ecosistema de Gràcia. Amb els lemes “Gràcia no està en venda” i “Prou hotels”, un centenar de manifestants han demanat que es congelin les tramitacions de noves llicències d’hotels mentre s’elabora el nou Pla d’usos del districte, tal com s’ha fet amb les botigues de menjars preparats, bars, restaurants i locals musicals, entre altres tipus d’establiments.

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament ha concedit noves llicències per obrir cinc hotels a Gràcia. Això ha emprenyat aquests veïns que lluiten contra l’obertura d’establiments turístics, perquè se’n van assabentar a través dels mitjans de comunicació tot i haver estat participant en el procés d’elaboració del Pla d’usos.

Els manifestants han ocupat un edifici buit propietat d’NH Hotels a la plaça del Sol, entre el carrer de Maspons i el carrer dels Xiquets de Valls. L’Assemblea de Gràcia vol fer-hi una oficina d’habitatge, que pensa inaugurar aquest diumenge 1 de març al matí.