L’Espai Lola Anglada, als Jardins de Montserrat, s’ha convertit en un espai per a joves. Les tres entitats que el gestionen s’han proposat impulsar les dinàmiques per a joves i implicar-los en la vida comunitària oferint diverses activitats. Van signar el conveni amb l’Ajuntament a finals d’any.

En aquests dos mesos, ja han organitzat diverses activitats i han dissenyat alguns espais adaptant-se a les possibilitats del local. Volen ser un lloc de referència per a joves i entitats juvenils i entre tots organitzar-se com a col·lectiu. D’aquesta manera esperen aconseguir algunes de les seves demandes en el context de les activitats que s’hi fan. Hi participen entitats com el Cau Ítaca, el Cau Tagore, les cistelles ecològiques de la Xarxa de Consum Solidari o la botiga gratuïta de roba.

Montserrat Ballarín, la regidora del districte, assegura que hi conflueixen joves molt motivats i en destaca també el model de gestió cívica, ja que són ells mateixos els encarregats de gestionar i coordinar totes les activitats.

A l’equipament, hi tenen seu tres entitats: l’Esplai Boix, el Casal de Joves Queix i els Diables de l’Esquerra Infernal. Ara mateix el seu primer repte és connectar amb joves d’entre 16 i 18 anys.