La companyia La Trepa porta a escenari una obra plena de màgia i il·lusió per aquestes dates, dirigida a petits i grans. El fil conductor de la història és la cerca que fa el patge Jan Bon Jan de la millor de les cartes dirigides als Reis Mags. El muntatge del Jove Teatre Regina va més enllà de l’espectacle típic de Nadal. Durant l’aventura, el patge coneixerà un grapat de nens i nenes, cada un amb uns valors i manera de pensar diferents. GERARD NICASI, director de l’espectacle ‘La millor carta als reis’ “Veiem els problemes que tenen, si volen demanar alguna cosa, perquè no la demanen, hi ha un nen que vol demanar una cuineta però no s’atreveix perquè els de la classe se’n riuran, o hi ha una nena que demana una bicicleta, però té una amiga que li diu que una bicicleta, l’aixafarà, perquè està més grassa del normal.” Aquestes històries fan reflexionar als espectadors sobre temes com les joguines sexistes, la publicitat en aquestes dates o la importància de la imaginació a l’hora de jugar. GERARD FLORES, actor “Cada esquetx, cada situació, és una història diferent, òbviament en totes no et reconeixeràs però sí que, si véns a veure ‘La millor carta als reis’ diràs, aquest nen era com jo quan era petit o aquest té el problema que tenia jo, toca la fibra i sobretot quan estàs treballant ajuda molt.”

El Jan Bon Jan és un patge dels Reis Mags, que decideix buscar la millor carta als Reis. Aquesta és l’excusa que utilitza la companyia La Trepa per mostrar al públic les diferents situacions en què es troben els infants i les seves maneres de pensar, tot observant com preparen la carta als Reis.

Així ho explica el director de l’espectacle, Ricard Nicasi: “Veiem els problemes que tenen, si volen demanar alguna cosa, per què no la demanen, hi ha un nen que vol demanar una cuineta però no s’hi atreveix perquè els de la classe se’n riuran, o hi ha una nena que demana una bicicleta, però té una amiga que li diu que una bicicleta l’aixafarà, perquè està més grassa del normal.”

Alguns dels temes que surten són el de les joguines sexistes, la publicitat durant aquestes dates o la importància de la imaginació a l’hora de jugar. També valors com el de la comprensió, compartir, ser generós, en contraposició amb l’egoisme i la discriminació.

Aquest muntatge es podrà veure al Jove Teatre Regina del 28 de desembre al 8 de gener en horari de tarda. Està pensant per a públic familiar, en especial per als infants. Amb aquesta obra, creada fa un any, la companyia La Trepa vol complementar la seva oferta teatral durant aquestes festes, en què també porten a escena els mítics ‘Pastorets superestel.’ L’any que ve La Trepa complirà 40 anys de producció i difusió de teatre per a infants i joves.