Una borrasca situada al sud-est de la Península s’ha encarregat de repartir pluges i nevades abundants a tot Catalunya. Un episodi importantíssim per fer recular la sequera que tenim fa temps. No desapareixerà, però és un molt bon principi per posar-hi fil a l’agulla.

A Barcelona els registres se situen entre els 30 i els 40 litres per metre quadrat tot i que en algun punt s’han superat els 50 l/m2, com ara a Montbau, on els registres han arribat a marcar-ne 55. Els barris que toquen al costat Llobregat són els que, de moment, més aigua han recollit. De fet, a la comarca veïna del Baix Llobregat s’encarrilen als 100 l/m2 a Vallirana.

Aigua i més aigua… i neu! La persistència i la intensitat de les precipitacions van fer que la cota de neu es desplomés fins als 400 m o puntualment per sota a la Garrotxa i Osona. La nevada és ja de les que es recordarà a molts punts de la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, on alguns llocs superen el metre de neu nova en aquest episodi (i cal sumar-hi tot el que pugui caure encara).

Un dilluns, doncs, passat per aigua, tot i que a mesura que ha avançat el dia les precipitacions s’han fet més intermitents. La neu ha d’anar pujant de cota, però tot i així es continuarà acumulant un bon gruix per damunt dels 900 m, amb neu per damunt dels 800 m.

Si teniu previst fer algun desplaçament cap als Pirineus, interior o muntanyes tarragonines, recordeu portar les cadenes al cotxe i anar ben equipats per al fred.

Si penseu a anar a gaudir el proper cap de setmana de la neu, aquí us en facilitem alguns llocs on veure neu a prop de Barcelona.