Fotografiar la plaça de Catalunya amb les fonts al fons és, aquest any, una missió impossible. Aquestes tanques d'obres impedeixen l'accés a la meitat de l'espai des de fa quatre mesos. És un temps que els paradistes de la zona consideren excessiu, ja que segons les previsions els treballs havien d'estar enllestits al juny. Denuncien que l'estat de la plaça els està perjudicant el negoci. OSCAR SUÑYÉ, paradista "El tiempo que estan tardando no es normal. Tienen paralizado el tramo de circuito de gente. Está la plaza parada, no se trabaja, tiene una mala visión para el turismo..." I efectivament, més enllà dels paradistes, en plena temporada d'estiu, els qui també noten la presència de les tanques són els turistes. ANNA MONIAGNOLI, turista italiana "Volia fer una foto de la plaça i no he pogut." CRISTINA PRIETO, turista de Jaén "La época no es la más adecuada porque ahora viene muchísimo turismo a Barcelona. Yo creo que podrían aprovechar otra época del año porque queda un poco feo, las vallas y todo." El que s'esta fent aquí es renovar 400 metres quadrats de paviment. Se n'estan reposant les rajoles que s'havien fet malbé o que simplement havien desaparegut. Tot plegat té un pressupost d'uns 100.000€. Segons l'Ajuntament, les obres s'han endarrerit a causa de les activitats que, en els darrers mesos, s'han fet a la plaça. Calculen, però, que estaran enllestides la setmana vinent. El que ara s'està fent, diuen, són els acabats: empastar, polir i abrillantar les rajoles.

Per als qui treballen a la zona, les obres, que s’havien d’acabar el mes de juny, s’estan allargant excessivament i els estan perjudicant els negocis. Denuncien que els treballs avancen amb molta lentitud i que el circuit que fan els vianants queda interromput per les tanques, cosa que deixa la plaça “paralitzada”. Remarquen, a més, que en plena temporada alta els turistes s’emporten una mala imatge del que és un dels llocs emblemàtics de la ciutat.

El que s’està fent a la plaça és renovar 400 metres quadrats de paviment que estava deteriorat. Segons l’Ajuntament, les obres s’han endarrerit a causa de les activitats que s’hi han fet en els darrers mesos, però es preveu que estiguin enllestides la setmana que ve. El que s’està fent ara, diuen, són els acabats, és a dir, empastar, polir i abrillantar les rajoles.