El sucre de canya, la fruita seca i l'oli d'oliva són ingredients bàsics en l'elaboració dels productes de pastisseria més saludables. Per difondre els bons hàbits alimentaris, la pastisseria Bareche organitza tallers de rebosteria per a alumnes de les escoles de la Sagrera. S'hi ensenya a distingir els greixos i a elaborar un pa de pessic amb ingredients de la dieta mediterrània. SUSANA BARECHE, pastissera "Greixos saturats com la mantega, la llet, de tot això n'estem posant molt, però encara els necessitem. Però el que no necessitem per res es el greixos trans, això no és natural, ens ve d'una indústria que s'ha fet amb un oli, que l'ha transformat en un greix sòlid." MARINA ALBREDA, alumna de l'Escola El Sagrer "Ens ha explicat quins greixos hi ha, l'oli, la mantega... també que sempre que mengem xocolata sempre va molt millor la xocolata negra." JÚLIA ENSENYAT, alumna de l'Escola El Sagrer "La mantega és un greix dolent, bé no és un greix dolent, però és un greix. I l'oli també és bo." A més d'evitar el consum de la brioixeria industrial, cal controlar la ingesta dels productes de la pastisseria americana, que està tan de moda en l'actualitat. SUSANA BARECHE, pastissera "Amb aquesta pastisseria que ve de fora amb tant de sucre, tant de fondant i tants colorants artificials, això no és tan recomanable, sempre hem d'estar seguint la pastisseria de dieta mediterrània." Des de la pastisseria Bareche aposten pels dolços elaborats amb ingredients com olis, fruita seca, fruita i xocolata negra.

La base d’aquesta pastisseria es troba en la dieta mediterrània, declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la Unesco el 2010.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a