Als anys 60, les Roquetes era un barri nascut de l’autoconstrucció. Els carrers eren un niu d’escombreries, no hi havia clavegueram, i les aigües fecals corrien pels carrers. SANTIAGO THIÓ, mossèn “A cada una de les fonts hi havia sempre molta cua, molta gent fent cua hores, aquella petita aigua que es podia recollir es filtrava pels baixos de les cases, pels soterranis, o sigui, que tot era una peste tremenda. Veient-ho dues vegades vaig dir: aquí s’han de fer les clavegueres.” L'any 1964, el pare Thió i els líders veïnals van decidir dotar les Roquetes d'un servei de clavegueram. Amb l’ajut d’un grup d’estudiants i un enginyer van acabar de fer els plànols necessaris, van recaptar els diners casa per casa, i els mateixos veïns van iniciar les obres. SANTIAGO THIÓ, mossèn “Entre setmana els voluntaris anàvem a comprar el ciment, els tubs, els totxos, tot el que feia falta, i ho repartíem al llarg dels carrers. De manera que el diumenge, el dia que hi havia festa tothom pogués ficar-se directament a treballar.” Durant els mesos de juliol i agost els veïns van fer jornades intensives els únics dies de descans laboral, els diumenges i festius. SANTIAGO THIÓ, mossèn “En acabar ens reuníem per carrers i ‘cante jondo’ el que vulguis, sevillanes, etc. Corria una mica els ‘txatillus’ que deien aleshores.” Quan van acabar les obres, els veïns van decidir obsequiar al mossèn amb un rellotge d’or, valorat en 7.000 pessetes de l’època, en agraïment. Aquests i altres objectes han estat cedits a l’Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris pel mateix Thió.

Amb l’ajut d’un grup d’estudiants i un enginyer van dissenyar els plànols per instal·lar el clavegueram als carrers. Van recaptar els diners necessaris casa per casa per adquirir el material i van iniciar els treballs als carrers alts de les Roquetes. Entre setmana els voluntaris compraven el ciment i els tubs, i ho distribuïen pels carrers. En aquella època la jornada laboral era de dilluns a dissabte, per tant, tocava urbanitzar el barri en diumenges i festius. Durant els mesos de juliol i agost de l’any 1964, els veïns de les Roquetes van fer jornades heroiques sense descans, des de les sis del matí fins a la una del migdia.

En acabar les jornades, els veïns es reunien per carrers amb un toc festiu on no faltava el cant flamenc i els “chatillos”. Tot el barri es va implicar en la construcció, fins i tot els més petits. L’antic clavegueram construït als anys 60 ha estat substituït, però el record d’aquell estiu perviu encara en la memòria de molts veïns. L’Arxiu Històric de les Roquetes – Nou Barris conserva part del material que forma part d’aquest capítol del barri, com ara alguns plànols, rebuts, i fins i tot un rellotge d’or que, un cop van acabar les obres, els veïns van regalar a mossèn Thió en agraïment.