El mes d’abril passat es va fer el judici contra l’ocupació d’aquest solar després que els propietaris, un banc i una immobiliària, van donar a conèixer la seva decisió de construir pisos turístics.

Des de l’Ajuntament s’ha intentat parlar amb els propietaris, però en no ser possible aturar el desallotjament el districte de Sant Martí ha proposat als veïns cedir-los un nou espai per instal·lar els horts. La proposta ha estat ben rebuda pel col·lectiu i l’Ajuntament ja els ha ofert un espai a prop de la parcel·la, segons ha explicat la consellera del districte, Carlota Falgueras.

El col·lectiu d’usuaris dels horts, provinents del moviment dels “indignats” del 15-M, havien ocupat diversos solars a la zona per reclamar espais públics per al barri. El 16 de novembre ja es va intentar desallotjar la parcel·la però finalment l’operació es va aturar.

Actualment al Poblenou hi ha diversos horts ocupats. L’Hort Indignat del Poblenou 1, situat al carrer Sant Francesc, va ser ocupat l’octubre de 2011 per l’Assemblea Social del Poblenou. Un altre dels horts ocupats, l’anomenat Hort Indignat 4, està situat al carrer del Taulat, número 46.