L'Adrià i el Miquel són estudiants d'enginyeria informàtica de la UPF. Estan desenvolupant una plataforma musical per escoltar, descarregar i compartir música de manera gratuïta. MIQUEL TURES, estudiant d'enginyeria informàtica de la UPF "És a dir que l'usuari mai no pagui però que es pagui a l'artista. I això com es fa? Per una banda pot ser a través d'un vídeo publicitari de com a molt 20 segons, i aquests diners van al 100% a l'artista. I d'aquesta manera es monetitzen les descàrregues gratuïtes." L'equip el formen set persones que van començar treballant des de casa. Ara, però, ho fan al HackLab, un espai creat a la UPF que promou la cultura autogestionada de col·laboració i aprenentatge ADRIÀ GARRIGA, estudiant d'enginyeria informàtica de la UPF "Només l'espai ja ha anat molt be i si a més sumem tots els projectes i les iniciatives que es tiren i tota la informació extra que tenim, doncs val molt la pena." El Hacklab neix de la necessitat d'oferir a la universitat espai on poder treballar de manera paral·lela i complementaria a la formació reglada. MARCEL FARRÉS, impulsor i responsable de HackLab "A vegades necessitaves formar un equip, necessitaves una formació que no tenies i no trobaves el lloc ni les persones per rebre aquesta informació o per reunir un equip i començar a preparar un 'hackathon'. Però després s'ha vist que hi ha altres necessitats també a dintre de la universitat, com serien un espai per fer trobades o xerrades, un espai per reunir gent que està interessada en un mateix tema, que això tampoc existia abans." Dins del Hacklab tenen cabuda tot tipus de projectes, des de la robòtica o la programació, a una revista o una instal·lació audiovisual. L'únic requisit és que sigui un projecte personal d'un alumne de la UPF que necessiti d'un espai per tirar-lo endavant. En els cinc mesos que fa que funciona, ja s'hi han interessat una vuitantena de persones.

El HackLab és un espai físic singular, situat a la Biblioteca del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Informació del campus del Poblenou de la UPF. Té per objectiu fomentar l’autoaprenentatge, l’intercanvi de coneixements, idees i inquietuds, així com la col·laboració al voltant de temes relacionats amb la tecnologia, la comunicació i les arts digitals.

Aquest espai promou la cultura autogestionada de col·laboració i aprenentatge i va més enllà de les tasques habituals dels seus membres, estudiants, professors i investigadors. HackLab és també una marca que dóna suport i impulsa les iniciatives i inquietuds que sorgeixen en la comunitat UPF, en connexió amb oportunitats externes a la universitat i que poden ser d’interès. Va dirigit a tota la comunitat UPF,  posant especial èmfasi en els estudiants.