Aquest cap de setmana s’ha organitzat la primera jornada de Fet al Born, un mercat amb paradetes de productes artesans elaborats per comerciants del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

En aquesta primera edició s’hi han instal·lat 22 carpes, però l’objectiu és que segueixi creixent. “Suposo que la següent -edició- ja en seran el doble”, valora Joan Carles, Riaga, president de Born Comerç, l’entitat que ha impulsat la iniciativa amb l’objectiu de reactivar el comerç local, que s’ha vist especialment afectat per la davallada del turisme a Ciutat Vella. “Subsistir ha estat complicat i cal reactivar. És una molt bona iniciativa”, valora Álex Clerici, un dels paradistes i responsable del Taller Antic Barcelona.

Entre l’oferta que es pot trobar a la fira, desplegada al passeig del Born, hi ha joies fetes a mà, complements de moda, pintures i gastronomia local. Tot plegat ha anat acompanyat d’activitats culturals, mostres artístiques i musicals que busquen crear una atmosfera festiva.

Els organitzadors són optimistes i esperen que l’activitat es consolidi en l’agenda del barri i s’estengui, almenys, fins a finals d’any.