Son només alguns dels ciutadans i entitats que aquest vespre han rebut la Medalla d'Honor de l'Ajuntament. Un guardó que es va crear l'any 1997 per commemorar el centenari de l'arribada dels districtes a la Barcelona moderna. Per aquest motiu molts dels premiats tenen una clara vinculació a la feina que es fa en el seu dia a dia. És el cas de l'Associació per a Joves TEB, que treballa al barri del Raval, a Ciutat Vella. ELENA PALAU, coordinadora Assoc. per a joves TEB: "També per la nostra lluita contra el racisme i el feixisme en el nostre barri i a la ciutat també ens encoratja a continuar" O altres personalitats destacades de l'Eixample com l'arquitecte Jordi Bonet, una de les figures principals al front de les obres de la Sagrada Família. JORDI BONET, arquitecte: "Sense en Gaudí no tindríem la sagrada Família i sense el poble perquè si no hagués estat el poble no sé si la Sagrada Familia s'hauria continuat..." A banda de la vinculació a cada districte hi ha cinc medalles que es lliuren en tot l'àmbit de la ciutat. Isidre Molas ha estat premiat per la seva trajectòria docent i d'historiador, de la mateixa manera que ho ha estat la Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, per la seva lluita per l'autodeterminació d'aquest poble. NURIA SALAMÉ, presidenta d'ACAPS "Que serveixi per animant-se i ajudant-se a treballar per aquest poble que fa quasi quaranta anys que està visquent en una situació d'ocupació". És fa difícil enumerar totes les persones que han lluitat des de les associacions veïnals per fer de la ciutat un millor indret per viure-hi, una tasca silenciosa que des de fa setze anys rep aquí el seu reconeixement públic. Us ho ha explicat des del Saló de Cent de l'Ajuntament Marc Bermejo

Les Medalles d’Honor de Barcelona les va crear l’Ajuntament de Barcelona el 1997 per commemorar el centenari de l’annexió dels pobles del pla a la ciutat, una fita històrica en la construcció de la Barcelona moderna. Cada any, 25 ciutadans o entitats reben aquest guardó; cinc ho fan a proposta del Plenari Municipal i 20 ho fan a proposta dels 10 plenaris de districte.

A proposta del plenari, les medalles s’han atorgat a l’històric dirigent del PSC Isidre Molas, la monja Sor Genoveva Masip, la Federació d’Associacions Catalanes d’Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), l’especialista en onomàstica Jesús Portavella i l’empresari textil Juan Vicente Fabra.

Entre els 20 premiats a proposta dels districtes hi destaquen l’arquitecte emèrit de la Sagrada Família, Jordi Bonet, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), els Cines Verdi, el Club Esportiu Júpiter i el president de la CONFAVC, Jordi Giró.