Els veïns consideren que l’Ajuntament no actuarà perquè si revoca el PERI, el promotor privat (Núñez i Navarro) demanarà una indemnització. Asseguren que continuaran la lluita i, que si l’Ajuntament no mou fitxa, aniran al Jutjat Contenciós Administratiu.

Daniel Jiménez, advocat de l’Associació de Veïns del Casc Antic, ha anunciat que el que faran és “presentar el corresponent escrit per sol·licitar la revisió de la validesa del PERI en tant que considerem que és un planejament nul de ple dret. Segons respongui l’Ajuntament, si no diu res, ens obligarà a anar al Contenciós”.

En cas que hi hagi sentència favorable que anul·li la modificació del PERI i el promotor demani una indemnització, es plantegen encetar accions contra els responsables de l’Ajuntament per haver aprovat la modificació d’un planejament que consideren contrari al dret.

Sobre les restes arqueològiques trobades al solar, els veïns diuen que les prospeccions arqueològiques continuen i que l’obra de l’hotel està parada. A més, han denunciat que la comissió de seguiment que el districte de Ciutat Vella es va comprometre a crear per avaluar les restes, fins al moment, no ha fet res.

De fet, fa temps que els veïns es manifesten contra la construcció d’aquest hotel i reclamen que s’hi construeixin habitatges socials i residències per a la gent gran. Una de les últimes accions que van fer al carrer va ser l’octubre passat amb una performance musical amb paella popular inclosa.

Un terreny ric en patrimoni històric

Entre les pors dels veïns també hi ha la de la conservació del rec Comtal. Temen que la construcció de l’edifici de Núñez i Navarro posi en perill un tram del que va ser el rec Comtal de la ciutat. L’espai és ric en restes arqueològiques. L’última descoberta és molt recent, del desembre passat, i es va fer precisament arran de les obres del nou hotel. Van aparèixer quatre enterraments que probablement formaven part d’una necròpolis d’època tardoantiga i altmedieval que s’estenia des del Mercat de Santa Caterina fins a l’avinguda de Vilanova, passant pel carrer del Comerç, el Mercat del Born i el passeig de Pujades.