Els Lluïsos de Gràcia s’han convertit aquests dies en una fàbrica de disseny i construcció de robots. El Guille i el Gaspar han estat provant com fer que la màquina que han creat repeteixi la mateixa acció amb diferents velocitats. GUILLE ALARCÓN i GASPAR CABRERA “Estem aprenent a programar robots i construint-los amb Lego. I ara estem fent un mico que està tocant els tambors. I per exemple aquest és el que més lent va.” Els infants de primària han fet robots amb diferents sensors i motors, mentre que els de secundària n’han fet de més avançats. A més, també han pogut gaudir d’una part més artística del taller, fent treballs manuals, com aquesta mà robòtica. CESC CABRÉ “La mà aquesta de cartró, sempre que tu estiris, es mourà el dit i això ho hem de fer per a cada dit.” Una de les activitats que més ha agradat als participants és la dedicada als vehicles aeris no tripulats, els drons. XAVIER ANDREU, Delfy Drone “A part d’ensenyar-los a volar i a aprendre a volar els expliquem la mecànica de vol, una mica als grans com es programarien aquests drons i també hem programat un comandament personalitzat que un d’ells l’està fent volar ara.” Amb aquest taller de Nadal, infants de diverses edats s’han pogut acostar al món tecnològic de la robòtica i la programació de forma lúdica.

El Guille i el Gaspar han estat experimentant com fer que la màquina que han creat repeteixi la mateixa acció a diferents velocitats. Ho estan fent, junt amb altres companys, en el taller de robòtica i drons que es fa aquests dies als Lluïsos de Gràcia per a infants de sis a 12 anys. Concretament, han fabricat un mico amb Lego que toca els tambors. Els alumnes més grans, dels cursos de secundària, han fet creacions més avançades, amb més sensors de moviment. A més, també han pogut gaudir d’una part més artística del taller, fent treballs manuals, com una mà robòtica feta de cartó i fils, també helicòpters i avions.

Una de les activitats que més han agradat als participants és la dedicada als vehicles aeris no tripulats, els drons. Els talleristes els han ensenyat a fer volar aquests aparells i els han explicat la mecànica de vol. Els més grans també han pogut programar drons i un comandament personalitzat per fer-los volar.