Entre tots sumen més d’1.400.000 seguidors a Instagram i cadascuna de les seves fotos acumula milers de “m’agrada” arreu del món. L’Agència Catalana de Turisme ha escollit 10 dels instagramers més influents del món per recórrer Catalunya. @croyable, @hirozzzz, @ejota_seventyeight, @barrut, @Thomas_K, @justhanni, @misshedwig, @hypoison, @dutchie68 i @juanjofuster viuen enganxats al seu iPhone, amb què fan fotos, les retoquen i les pengen automàticament a la xarxa social de fotografia Instagram. La majoria també viatgen amb la seva càmera fotogràfica, sigui compacta o tipus Reflex. No han deixat  de capturar cap moment de la setmana de Catalunya Experience Trip i publicar-ho als seus comptes a Instagram.

 
Malgrat que tres dels Instagramers són catalans i un valencià, la resta són del Japó, Itàlia, Països Baixos, Alemanya i Anglaterra. Aquesta setmana tots han redescobert Catalunya. Han passat per la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, i aquest dissabte, per la capital catalana.  En un restaurant a peu de mar, han pogut gaudir d’un dinar típic català que han tuitejat i explicat a través de les xarxes socials. Més tard, ha arribat l’activitat més esperada del dia: un viatge amb un helicòpter de CatHelicòpters en què han pogut fotografiar les millors vistes de la ciutat.

#catalunyaexperiencetrip és l’etiqueta que ha identificat durant tota la setmana les experiències dels Instagramers a Twitter i Instagram. Alguns dels seguidors de la campanya s’han afegit a la iniciativa i han penjat fotos de les seves excursions i viatges arreu de Catalunya. Mentre que una bona part dels “followers” s’han encuriosit per la iniciativa, d’altres han tingut enveja dels seleccionats, tal com diu la Carol Peña, la usuària d’Instagram amb més seguidors de tot l’Estat. Les fotos s’han convertit en una manera d’expressar el que fa i el que viu dia rere dia. Peña reconeix que ser tan popular a la xarxa, en part, és qüestió de sort.

Durant una setmana, aquests instagramers han creat uns forts vincles entre ells i s’han donat consells per seguir sent els fotògrafs més populars en aquesta xarxa social.