Són sòcies del Banc del Temps del Bon Pastor i participen en el taller de manualitats de vidre. Aquesta setmana estan enfeinades en acabar un favor que els ha demanat la Penya Barcelonista del Bon Pastor. ISABEL RODRÍGUEZ, presidenta del Banc del Temps del Bon Pastor "Estamos haciendo unas bandejas en las que pone 35 aniversario de la Penya Barcelonista. El Banco del Tiempo hace intercambios. Damos y recibimos. Como la gente de la Penya son socios, entonces nosotros les hacemos esto y luego les podemos pedir, por ejemplo, una charla." El Banc del Temps del Bon Pastor és la primera iniciativa social d'aquest tipus a Catalunya. Es va engegar el 2002 i, actualment, té més de 240 socis d'edats i professions diverses. L'any passat l'entitat va gestionar més de 6.000 intercanvis d'una hora de durada. 150 van ser favors entre particulars i la resta es van fer a través d'activitats i de tallers. FRANCISCO CAPARRÓS, secretari del Banc del Temps del Bon Pastor "Som un veïnat molt solidari. Som com un poble perquè el barri va començar amb les Cases Barates del Bon Pastor. I és clar, era habitual fer bescanvis com deia la meva mare: 'Mariana, et canvio això per això altre. O jo et deixo això.' Som més que família perquè quan necessito a la veïna la tinc a la porta." L'Ajuntament els ha concedit la Medalla d'Honor de Barcelona. Diuen que no se l'esperaven però recolliran el premi amb l'orgull de saber que el guardó se'l mereix tot el barri.

Són quatre les persones que fa gairebé 15 anys van fundar el Banc del Temps del Bon Pastor i aquestes mateixes continuen gestionant-lo. La iniciativa va ser creada amb el suport de la parròquia i l’associació de veïns per donar resposta a les necessitats que hi havia en aquell moment al barri. Actualment són el banc del temps més antic en actiu a Barcelona i Catalunya.

L’intercanvi d’hores va començar amb un grup de sardanes i un taller de “patchwork”, però aquest any hi ha fins a vuit tallers. Els més nous són el de “trapitos” i el de “playback”. Al llarg d’aquest any han fet obres de teatre per recollir aliments, classes de català, sortides i sessions de relaxació. Tot són coses que els socis demanen i ofereixen.

El nombre de socis també ha augmentat. Van començar sent 20 persones i ara unes 240 participen en l’intercanvi. Segons Francesc Caparrós, secretari del Banc del Temps del Bon Pastor, el Bon Pastor és un barri molt solidari i són “com una família”.

A final de novembre l’Ajuntament de Barcelona els entregarà la Medalla d’Honor 2016 de la ciutat. Segons Caparrós, no se l’esperaven i és un orgull i honor per als veïns i per a tot el barri.