El paviment demana una reforma a crits. La rambla data dels anys 90 i des d’aleshores no s'havia fet cap remodelació integral. IMMA CANET, veïna "Està trencada, la gent gran hi pot ensopegar, els nens si van corrent també i trobo que hi ha moltes cadires i impedients per caminar amb comoditat." JOSE MANUEL POSTICO, veí "Aixecades, trencades, les rajoles ja no eren d'això, sinó de ciment." La millora consisteix a instal·lar-hi un paviment més resistent i versàtil. N'hi haurà de dos tipus: un llis per col·locar les terrasses i un altre d’especial per al pas de vianants. Les obres de remodelació es faran en quatre fases. La primera comprèn el tram entre els carrers de Santa Coloma i Gran de Sant Andreu. CARMEN ANDRÉS, regidora de Sant Andreu "És una zona que nosaltres considerem prioritària perquè també té menys establiments i d'aquesta manera compensar i animar perquè aquesta zona es revitalitzi." La remodelació permetrà reordenar les terrasses de la rambla. Totes se situaran al costat esquerre del vial en sentit pujada. També s'aprofitarà per soterrar el servei d'enllumenat dels establiments. CARLOS GIMÉNEZ, propietari de la braseria Can Mavial "De vegades havien de fer un eslàlom molt incòmode i el fet que s'alineïn em sembla molt bé." XIN XIN YU, propietari del bar Rambla - 48 "Para la gente será más bonitos y a nosotros ya va bien. A mi me molesta porque para ir allí al frente tengo que ir más lejos." La primera fase, amb un cost de més de 150.000 euros, s'acabarà a finals d'aquest mes i la propera fase, entre el carrer de Segre i de Santa Coloma, començarà a final d'any.

Les tanques impedeixen el pas de vianants al tram central de rambla de l’Onze de Setembre entre els carrers de Santa Coloma i Gran de Sant Andreu des de finals de desembre. I des de fa tres setmanes, les màquines hi treballen retirant el paviment de pedra natural sorrenca que es va col·locar els anys 90 i que es trobava deteriorat i en mal estat. Es tracta de la primera fase de reforma de les rambles de Fabra i Puig i de l’Onze de Setembre. Una actuació de millora i de manteniment d’una de les zones de vianants principals del districte de Sant Andreu que té com a objectiu la millora general d’aquest passeig.

El canvi de paviment en aquesta primera fase d’intervenció es farà sobre una superfície de 2.113 metres quadrats i tindrà un cost de 156.010 euros. Carmen Andrés, regidora de Sant Andreu explica: “Amb aquesta obra volem revitalitzar aquesta zona comercial de Sant Andreu i creiem que el resultat agradarà als comerciants i als veïns. Hi posarem un paviment més versàtil i resistent que l’actual que serà de dos tipus. A la part de les terrasses hi col·locarem un paviment llis i a la zona de pas hi posarem rajoles. Hem començat per aquest tram de la Rambla de l’Onze de Setembre perquè té menys establiments que la part de la Rambla de Fabra i Puig.” Està previst que les obres d’aquest primer tram s’allarguin fins a finals de mes.

Però la reforma de la rambla de l’Onze de Setembre i de Fabra i Puig preveu tres fases més que s’aniran executant al llarg d’aquest mandat. La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés ho explica: “Un cop s’aprovi el pressupost d’enguany, començarem la intervenció a la part baixa de la rambla de l’Onze de Setembre i esperem tenir-la llesta abans d’acabar el 2017. El canvi del paviment de la rambla de Fabra i Puig es farà en dues fases més i esperem completar-les al llarg de 2018.” Així doncs, la segona fase de les obres s’executarà a la rambla de l’Onze de Setembre entre els carrers del Segre i de Santa Coloma. La tercera fase es durà a terme a la rambla de Fabra i Puig entre els carrers Gran de Sant Andreu i de les Monges. I la quarta i última fase s’executarà a la Rambla de Fabra i Puig entre els carrers de les Monges i de Concepció Arenal.

Aquesta intervenció de millora se suma al projecte de reordenació singular de les terrasses de les rambles de Fabra i Puig i i Onze de Setembre, que en aquests moments es troba en fase de tramitació. El projecte de reordenació preveu que totes les taules i les cadires de les terrasses d’aquesta rambla, ara situades formant ziga-zagues a un costat i a l’altre del passeig central, i en algun cas a les voreres laterals, passin a estar ordenades a un sol costat del passeig central. En concret, totes se situaran al costat esquerre de la rambla en sentit pujada. El principal objectiu de l’ordenació singular és millorar les condicions de pas de les persones que passegen i caminen per les rambles ja que la ubicació de les taules es farà en grups reduïts. D’aquesta manera, s’evitarà crear una barrera contínua amb les taules i les cadires disposades en un únic costat.