L’arquitecte Jordi Querol és un apassionat de Barcelona i en especial de Ciutat Vella. Aquesta passió l’ha plasmada en el llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’. Una obra que, de forma intencionada, fuig de les paraules i explica com és el districte amb dibuixos. JORDI QUEROL, arquitecte i autor del llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’ “Volia que la gent entengués definitivament què és Ciutat Vella i definitivament quants barris té Ciutat Vella. Vaig caminar i com que me la sé de memòria, vaig triar una mica els carrers que vaig considerar que eren significatius.” Amb prop d’una setantena de dibuixos, fets entre gener i abril de 2015, s’explica perquè es pot anomenar aquest districte com a ciutat vertical. JORDI QUEROL, arquitecte i autor del llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’ “Les plantes baixes i quatre o cinc pisos de Ciutat Vella acaben concretant-se o apareixent davant dels nostres ulls com uns edificis molts alts perquè els carrers fan dos i escaig, 3 i escaig, màxim 4.” La tria dels carrers que apareixen en el llibre, segons l’autor, ha estat instintiva i són el resultat dels passejos que fa per aquesta part de la ciutat. Uns llocs que de ben segur es veuran reflectits en la seva nova obra.

L’arquitecte Jordi Querol, nascut a Barcelona l’any 1938, va publicar el primer llibre fa 15 anys, i des de llavors en publica un de nou cada any. La seva darrera obra es titula ‘Barcelona: Ciutat Vella’, i s’hi recullen dibuixos d’una setantena de racons del districte, elaborats per ell mateix entre els mesos de gener i abril de 2015. Querol reconeix que el districte més antic de Barcelona li té el cor robat, i que la tria dels carrers que ha dibuixat ha estat del tot instintiva: “Vaig caminar i com que me la sé de memòria, vaig triar una mica els carrers que vaig considerar que eren més significatius.”

L’autor de ‘Barcelona: Ciutat Vella’ ja ha publicat anteriorment, entre d’altres, ‘Barcelona: lugares con anécdota’, ‘Històries de la ciutat de Barcelona per a joves i no tan joves’ i ‘Barcelona: paseos con aperitivo y música’. Com a arquitecte, Jordi Querol destaca per ser el responsable de l’Escola Residència Can Frares o l’Escola Infantil de les Llars Mundet. També va fer-se càrrec de la restauració de l’Institut d’Estudis Catalans o de la Biblioteca de Catalunya.