L’arquitecte Jordi Querol és un apassionat de Barcelona i en especial de Ciutat Vella. Aquesta passió l’ha plasmada en el llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’. Una obra que, de forma intencionada, fuig de les paraules i explica com és el districte amb dibuixos. JORDI QUEROL, arquitecte i autor del llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’ “Volia que la gent entengués definitivament què és Ciutat Vella i definitivament quants barris té Ciutat Vella. Vaig caminar i com que me la sé de memòria, vaig triar una mica els carrers que vaig considerar que eren significatius.” Amb prop d’una setantena de dibuixos, fets entre gener i abril de 2015, s’explica perquè es pot anomenar aquest districte com a ciutat vertical. JORDI QUEROL, arquitecte i autor del llibre ‘Barcelona Ciutat Vella’ “Les plantes baixes i quatre o cinc pisos de Ciutat Vella acaben concretant-se o apareixent davant dels nostres ulls com uns edificis molts alts perquè els carrers fan dos i escaig, 3 i escaig, màxim 4.” La tria dels carrers que apareixen en el llibre, segons l’autor, ha estat instintiva i són el resultat dels passejos que fa per aquesta part de la ciutat. Uns llocs que de ben segur es veuran reflectits en la seva nova obra.

L’arquitecte Jordi Querol

, nascut a Barcelona l’any 1938, va publicar el primer llibre fa 15 anys, i des de llavors en publica un de nou cada any. La seva darrera obra es titula ‘Barcelona: Ciutat Vella’, i s’hi recullen dibuixos d’una setantena de racons del districte, elaborats per ell mateix entre els mesos de gener i abril de 2015. Querol reconeix que el districte més antic de Barcelona li té el cor robat, i que la tria dels carrers que ha dibuixat ha estat del tot instintiva: “Vaig caminar i com que me la sé de memòria, vaig triar una mica els carrers que vaig considerar que eren més significatius.”

L’autor de ‘Barcelona: Ciutat Vella’ ja ha publicat anteriorment, entre d’altres, ‘Barcelona: lugares con anécdota’, ‘Històries de la ciutat de Barcelona per a joves i no tan joves’ i ‘Barcelona: paseos con aperitivo y música’. Com a arquitecte, Jordi Querol destaca per ser el responsable de l’Escola Residència Can Frares o l’Escola Infantil de les Llars Mundet. També va fer-se càrrec de la restauració de l’Institut d’Estudis Catalans o de la Biblioteca de Catalunya.