"Estamos montando un aerogenerador, tenemos que seguir las instrucciones y luego ver como funciona. Estamos montando la parte principal, donde van als aspas." La Paula és asturiana i ha vingut a Barcelona per aprendre sobre noves tecnologies al Campus Científic d'Estiu de la UPC. Hi participen alumnes d'ESO i batxillerat amb mitjanes superiors a 9 i, com ella, hi ha 120 estudiants més d'arreu d'Espanya. PAULA REVUELTA, estudiant "Es una gran experiencia, conoces mucha gente que tiene gustos similares y te relacionas y te llevas muy bien. Pasas muy buenos ratos." Durant una setmana es desenvolupen quatre tallers simultanis. Aquest és el d'energies renovables, però també n'hi ha de matemàtiques, robòtica i sobre el vehicle elèctric. De moment, diuen que és un èxit i ja n'han fet cinc edicions. MARIA JOSÉ DELGADO, coordinadora del Campus Científic d'Estiu de la UPC "És molt gratificant. Són joves que realment tenen inquietuds, responen molt bé a la formació i capten les coses molt ràpid. A més, alguns dels estudiants que han vingut en altres edicions després han tornat per estudiar a la UPC." Els objectius són tres: despertar entre els joves l'interès per la investigació, donar a conèixer la UPC i fomentar els estudis científics. Alguns estudiants, però, ja tenen molt clar quin és el seu futur. NOELIA MARRERO, estudiant "Lo he elegido porque me gustaría estudiar engeniería de energías y me encantan las energías renovables. Me parecen una buena salida para el futuro. Esta era mi primera opción y estoy encantada." I, una vegada acabada la feina, una foto per deixar constància de tot el que han après.

Ja està en marxa la cinquena edició del Campus Científic d’Estiu de la UPC. Hi participen 17 universitats de tot l’estat que tenen el reconeixement de Campus d’Excel·lència i està organitzat per la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia, amb el suport de l’Obra Social La Caixa.

Per la UPC, hi passaran 120 estudiants distribuïts en torns d’una setmana. Durant els dies que estiguin aquí participaran en un dels quatre tallers que ha preparat la universitat. Poden triar entre robòtica, matemàtiques, energies renovables o vehicle elèctric. A més, assistiran a xerrades i excursions relacionades amb el món de la ciència i la tecnologia.