El Divaika Kiemba va néixer a Kinshasa, a la República Democràtica del Congo. Va créixer a Madrid on treballava de comercial fins que l'empresa el va destinar a Barcelona. Després de 10 anys a la ciutat va ser un dels fundadors del Centre Euro Àfrica, el juliol de 2010. DIVAIKA KIEMBA DINA, president del Centre Euro Àfrica "El nombre Centre es para canviar pero realmente estamos haciendo un trabajo para divulgar la cultura, la educación y la economia de ambos continentes: África y Europa, desde Barcelona, Cataluña, España y Europa". El Centre Euro Africà té membres i simpatitzants arreu d'Europa i d'Àfrica. DIVAIKA KIEMBA DINA, president del Centre Euro Àfrica "La mayoría de los miembros vive fuera de Cataluña. Aquí hay unos 8 miembros y el resto está en Madrid, en Asturias, en Sevilla. Fuera de España estamos en Europa, en Berlín, París, Ginebra. En Àfrica estamos en muchos paises, no en todos, aunque poco a poco estamos creciendo. Y también, hace poco, acabamos de fichar a una doctora en antropolgia de Buenos Aires, es argentina." La tasca que fan és donar a conèixer la història d'Àfrica i les relacions dels pobles africans amb Europa. Volen publicar en català i castellà un llibre que explica les aportacions africanes a Europa fins al segle XX. DIVAIKA KIEMBA DINA, president del Centre Euro Àfrica "Un grupo de amigos nuestros tuvieron la iniciativa de hacer un trabajo de investigación sobre los africanos en Europa. Porque los africanos ya llevan miles de años en Europa. No somos unos nouvinguts como dicen. Es una pena. La gente tiene que saber la historia, la contribución que han hecho los africanos en Europa." Actualment impulsen una iniciativa perquè l'Ajuntament de Barcelona faci un reconeixement a la figura de Nelson Mandela, en record de les dues visites que el líder sud-africà va fer a Barcelona.

Entre les activitats del Centre Euro Àfrica, fundat el juliol de 2010, destaca l’organització de conferències i seminaris sobre l’actualitat dels països africans, en relació amb temes com el turisme, l’urbanisme, l’hàbitat, el medi ambient, l’art, l’economia o la dona. A més de la demanda perquè la ciutat reconegui Nelson Mandela, un altres dels projectes que tenen entre mans és publicar, en català i castellà, un llibre que expliqui les aportacions africanes a Europa fins al segle XX.

Tot i que són pocs, l’espai té membres i simpatitzants dels dos continents, i recentment s’hi ha incorporat una doctora en antropologia de Buenos Aires, a l’Argentina. El centre està situat a l’Espai Alí Bei, al passeig de Sant Joan, 26.