La Festa Major de Gràcia tindrà una nova cara a la presidència. La Carla Carbonell és l'única candidata a les eleccions del dia 28 d'abril. Després d'estar més de tres anys al capdavant de la Comissió de Festes del carrer de Joan Blanques de Baix de Tot, ara començarà aquesta tasca amb un equip de sis persones. CARLA CARBONELL, candidata a la presidència de la Fundació Festa Major de Gràcia "El Ricard Estruch va llançar una mica el guant dient que seria important que entrés gent jove, sang fresca per renovar, regenerar una mica el comitè actual, i nosaltres vam pensar que era important trobar l'equilibri entre gent jove, gent nova, gent amb ganes, gent amb empenta, però sempre tenint un punt d'experiència del funcionament intern." Un dels punts bàsics per a quest nou equip és treballar la cohesió interna entre els carrers. Per això, volen crear una base de dades que permeti una comunicació més bona i més fluïda i la possibilitat de fer un carnet de membre de la Festa Major de Gràcia. CARLA CARBONELL, candidata a la presidència de la Fundació Festa Major de Gràcia "Són grups molt endogàmics, el que és d'un carrer, és d'un carrer i és molt actiu en el seu carrer, però s'assabenta molt poc d'allò que passa en un altre carrer i al cap i a la fi tots som la festa major, tots formem part de la Fundació i el que volem és que els carrers sentin aquesta cohesió." La festa d'enguany tindrà més cares noves. Dos carrers tornen a participar-hi gràcies a l'impuls d'un grup de joves. La travessia de Sant Antoni reprèn un guarnit que no es feia des dels anys 70. El carrer de la Providència també s'hi incorpora després de dos anys de descans i de 22 guarnint el carrer. MANOLITA DOMÍNGUEZ, carrer de la Providència "Ens han vingut a buscar, per dir-nos 'escolta, tornem a fer festa major?' I jo dic 'jo, ganes en tinc, perquè hi he estat sempre ficada i m'agrada, el que passa és que ens falten mans' i llavors, ells han dit 'nosaltres tenim mans, però no sabem com tirar endavant i, llavors, nosaltres tenim l'experiència i vosaltres les mans, seria una cosa perfecta'." El carrer de la Fraternitat de Dalt però, no es guarnirà. Ha decidit prendre's aquest any de descans. D'aquesta manera, seran 18 els carrers que es guarniran a la festa, un més que l'any passat.

L’equip directiu de la Fundació Festa Major de gràcia es renova. El president, Ricard Estruch, es retira i el dia 28 d’abril es faran les eleccions. L’única candidata és la Carla Carbonell, del carrer de Joan Blanques de baix de tot, que presenta un programa que vol potenciar la cohesió i participació dels carrers o la recerca de noves fórmules de finançament.

A més la festa de 2014 guanya dos carrers més: es tracta del carrer de la Providència i la travessia de Sant Antoni, que, gràcies al relleu generacional, tornaran a engalanar-se. Providència havia fet festa durant 22 anys i en fa dos va decidir aturar-se per manca de mans. La travessia de Sant Antoni ja no feia festa des dels anys 70. Ara, en tots dos carrers un grup jove ha agafat el relleu. Amb aquestes dues incorporacions i la baixa del carrer de la Fraternitat de Dalt, que s’agafa un descans d’un any, seran 18 els carrers que s’engalanaran a partir del 15 d’agost.