Aquest cap de setmana pot marcar un abans i un després de la tendència meteorològica per als propers dies. Feia  força setmanes que les temperatures eren elevades i no hi havia pluges, però divendres, 4 d’octubre, es va trencar aquesta tendència. L’arribada d’una pertorbació, així com l’entrada de vents marítims, va facilitar la formació de ruixats que van deixar a l’estació meteorològica de BTV fins a 16 l/m2.

Les tempestes van anar acompanyades de fort aparell elèctric. Segons el mapa de llamps del Servei Meteorològic de Catalunya, la major quantitat de llamps van caure divendres a la tarda.

Tot i això, a Barcelona l’espectacle elèctric va ser més espectacular la tarda de diumenge, ja que gairebé tots els llamps van caure a l’interior del mar i molt a prop de la ciutat.

La convergència de masses d’aire, típica en situacions meteorològiques com les de diumenge, facilita la formació de mànegues o caps de fibló, difícils de veure, i més difícils encara de fotografiar.

Diumenge a la tarda Barcelona Skyline va poder captar l’espectacularitat d’aquest fenomen.

Fa gairebé un any, vam fer un recull d’imatges de la mànega que es va formar davant les platges de la ciutat, el 27 d’octubre de 2012.

Termomètricament el cap de setmana també ha marcat un punt i a part de la tendència habitual de les últimes jornades. De fet, aquest cap de setmana han començat a veure’s les primeres rebeques als carrers de la ciutat. Les temperatures màximes a l’estació de BTV -ubicada al Poblenou- van passar dels 25ºC dijous, 3 d’octubre, als 23ºC diumenge, 6 d’octubre.