Després de dos mesos, l'Ajuntament ha conclòs les tasques de desbrossament i neteja de la finca de Can Ferrer. En total s'han retirat 47 arbres i 54 arbustos. DANIEL MÒDOL, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi “La idea és que tot allò que s'ha hagut de retirar per mal estat, i que pertanyia la imatge original del jardí doncs es recuperi. A part dels arbrats n'apareixeran de nous, hi haurà vegetació arbustiva.” Està previst que d'aquí a un any, els veïns puguin entrar al nou espai enjardinat. La urbanització tindrà un cost de gairebé 650.000 euros. L'Ajuntament també està redactant un projecte de consolidació de l'edifici, abandonat fa més de 50 anys que, a falta d'un tràmit legal, encara no és de propietat municipal. DANIEL MÒDOL, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi “Tot i ser un edifici molt interessant amb una arquitectura doncs molt singular es troba en un estat d'abandonament doncs molt important que ha fet que es deteriori molt. Haurem d'avaluar quina és la inversió que caldria fer per recuperar-lo.” MARIA PIA, vicepresidenta de l'AV Sant Gervasi Sud “Nosaltres, l'Associació ens agradaria molt més recuperar la casa. No és un edifici singular, o sigui, no està catalogat, però és molt del barri.” Els veïns consideren que, tot i la lentitud en els treballs, és important que el projecte de Can Ferrer vagi endavant després de dècades de reivindicació en un barri on falten zones verdes i equipaments. No entenen, però, perquè el projecte s’està desenvolupant en dues fases. MARIA PIA, vicepresidenta de l'AV Sant Gervasi Sud “Podem gaudir del jardí però la casa estarà absolutament acorralada i tapiada mentre es facin obres. L'ideal seria jardí i casa al mateix temps.”

Can Ferrer era fins fa uns mesos una finca de 2.550 metres quadrats totalment abandonada, on la vegetació i els arbres creixien sense cap control. Ara s’hi pot veure una parcel·la desbrossada on l’Ajuntament ha retirat la vegetació morta i que presentava risc de caiguda. El consistori treballa en la redacció del projecte que permetrà habilitar un espai enjardinat. L’Ajuntament ha anunciat que crearan itineraris accessibles, es col·locarà mobiliari urbà com ara bancs, cadires, taules i papereres, així com les corresponents xarxes de drenatge i d’il·luminació pública. El consistori ha destinat un pressupost de 635.000 euros.

S’ha retirat tot allò que estava en mal estat, però la idea és recuperar la imatge original del jardí. Hi haurà vegetació arbustiva i es plantaran nous arbres. Està previst que el jardí quedi obert d’aquí a un any”, explica Daniel Mòdol, regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi. En total s’han retirat 47 arbres i 54 arbustos. La principal actuació consistirà a replantar els que s’han perdut i recuperar les espècies existents. L’objectiu és que el jardí sigui “un lloc d’estada i passeig on dominarà la vegetació, però on també es podran trobar racons d’estada i de repòs”, expliquen des del consistori.

Al mateix temps, l’Ajuntament està preparant un estudi per tal de consolidar i estabilitzar l’edifici de la finca, abandonat des de fa més de 50 anys. Ara campen per la casa una colònia de gats i famílies de conills. La finca és de titularitat municipal, però encara falta un últim tràmit legal perquè l’edifici, de planta baixa més dos pisos, també ho sigui. La primera intenció és restaurar-lo. “Tot i ser un edifici molt interessant i amb una arquitectura molt singular es troba en un estat d’abandonament molt important, que ha fet que es deteriori molt. Haurem d’avaluar quina és la inversió que caldria fer per recuperar-lo”, apunta Mòdol.

Això és precisament el que demanen els veïns del barri de Sant Gervasi – Galvany. “Ens agradaria recuperar la casa. No està catalogada, però és molt de barri i aquí ens manquen espais, zones verdes i equipaments”, apunta Maria Pia, vicepresidenta de l’Associació de Sant Gervasi Sud. El que no entenen a l’entitat és per què el projecte es desenvoluparà en dues fases. “Podem gaudir del jardí però la casa estarà absolutament acorralada i tapiada mentre es facin obres. L’ideal seria jardí i casa al mateix temps”, demana Pia. Els veïns consideren que, tot i la lentitud en els treballs, és important que el projecte de Can Ferrer vagi endavant després de dècades de reivindicació al barri.