Fa temps que les màquines de Can Batlló van deixar de funcionar, però els veïns de la Bordeta han aconseguit que aquest recinte torni a estar viu. Així ho demostra aquesta exposició fotogràfica, emmarcada dins dels actes del 5è aniversari de l'entrada a aquest espai. DUAITA PRATS, membre grup Espai Fotogràfic Can Batlló: “Reflecteix el nostre treball d'aquests últims mesos entrant a les naus i deixant testimoni gràfic d’una sèrie de racons, algun dels quals té una vida molt efímera perquè té els dies comptats.” L'11 de juny de 2011 els veïns van entrar a Can Batlló. Inicialment van aconseguir la cessió del bloc onze, però actualment gestionen nou edificis més del recinte. Des d'aquell dia, 200 voluntaris han treballat per construir el bar, l'auditori, un taller de fusteria, un pipicà i, fins i tot, una biblioteca popular que ja conté més de 14.000 exemplars. JOSEP MARIA DOMINGO, Centre Social de Sants: “Tenim una part important del polígon i encara esperem aconseguir-ne més. Això està en marxa, l'Ajuntament s'ha posat a treballar, ha de treballar encara més però ja hi ha projectes que aviat es començaran a veure. Can Batlló, no vull ser tan optimista ni tirar coets a l'aire, però segons les previsions del propi Ajuntament, el 2019 diuen que volen tenir la cosa molt enllestida.” La Plataforma Recuperem Can Batlló ha organitzat una setmana plena d'actes per celebrar el que s'ha aconseguit fins ara. Tot i això continuen treballant perquè en el futur aquest recinte fabril serveixi per cobrir les falta d'equipaments que té la Bordeta.

Gràcies a la cessió dels espais de Can Batlló, els veïns de la Bordeta disposen ara d’espais per donar resposta a moltes activitats: des d’una biblioteca popular amb més de 14.000 exemplars fins a un espai de creació musical, passant per tallers de fusteria i mecànica.

Aquest dissabte farà cinc anys que els veïns del barri van entrar a Can Batlló. Per commemorar-ho, la plataforma Recuperem Can Batlló ha organitzat una setmana plena d’actes. La més destacada és una exposició fotogràfica que fa un recorregut per la història de l’espai i deixa el testimoni gràfic d’una sèrie de racons que acabaran desapareixent amb el pas dels anys. El programa d’activitats es completa amb un taller de titelles solidaris, un sopar d’aniversari o visites guiades pels espais comunitaris.

Tot i els avenços aconseguits des de l’11 de juny de 2011, la plataforma Recuperem Can Batlló continua treballant perquè l’Ajuntament tiri endavant el projecte que ha de transformar l’antic recinte industrial en habitatges de protecció oficial i privats, espais verds i equipaments per al barri. Segons Josep Maria Domingo, del Centre Social de Sants, “l’Ajuntament vol tenir la cosa molt enllestida”.